DEM Parti'li vekili döven AK Partili Karaismailoğlu ilk kez konuştu

TBMM’de yapılan genel kurul görüşmelerinde DEM Parti ve AK Parti milletvekilleri arasında gerginlik yaşandı. DEM Partili Milletvekili Ali Bozan’a yumrukla saldıran AK Parti Milletvekili Adil Karaismailoğlu ilk kez konuştu. Karaismailoğlu, bazı insanlara hak ettiği dilden konuşmak gerektiğini savundu.

Narin Güran cinayetinde ilk itiraf: Amcası cesedi bana verdi dereye götürdüm Narin Güran cinayetinde ilk itiraf: Amcası cesedi bana verdi dereye götürdüm

CHP'li Kemalpaşa Belediyesi yaklaşık 150 işçiyi işten çıkardı

İzmir'de CHP’li Kemalpaşa Belediyesi dün 150’ye yakın işçiyi işten çıkardı.

Asal Araştırma direktörü Belede: Instagram yasağı AK Parti’nin 2 puan oy kaybına neden olacak

Asal Araştırma direktörü Adem Belede, “BTK kararıyla Türkiye’de  Instagram’ın erişime kapatılması daha şimdiden AK Parti’nin 2 puan oy kaybına neden olacak" dedi.

İmamoğlu’ndan ‘cumhurbaşkanı adaylığı’ açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP’li belediye başkanlarının yaptığı “cumhurbaşkanı adayı” paylaşımlarına ilişkin, “Bütün belediye başkanı kardeşlerimin, özellikle bugünün sorunlarına, belde ve ilçelerdeki sorunlara odaklanmasını istiyorum. Bizim derdimiz, 4 yıl sonraki bir seçimin aktörlerini ya da adaylarını belirlemek değildir” dedi.

İran: Haniye, odasının dışından atılan kısa menzilli mühimmatla öldürüldü

İran Devrim Muhafızları, Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye'nin İsrail tarafından ABD hükümetinin de desteğiyle öldürüldüğünü söyledi, suikastın nasıl yapıldığıyla ilgili bilgi paylaştı.

'10 Manşette Bugün' | 2 Ağustos 2024 '10 Manşette Bugün' | 2 Ağustos 2024

Tuncer Bakırhan: ‘Hayvanları katletme’ yasasını uygulamayacağız

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, “Hayvanları katletme yasasını Meclis’te kavgayla gürültüyle geçirdiler. Buradan sizlere çağrımdır; biz bu yasayı tanımayacağız, uygulamayacağız” dedi.

AYM, İletişim Başkanlığı kararının özet metnini değiştirdi

AYM, İletişim Başkanlığına Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'yle verilen geniş yetkiler için özet metinde "Basın hürriyetine müdahale teşkil edeceği açıktır” demişti. Yeni metinde "...alınacak tedbirler ve yapılacak faaliyetlerin Anayasanın 28. maddesinde yer alan basın hürriyetiyle ilgili olduğu açıktır" dedi.

Belediyelerin borçları 6 aşamada tahsil edilecek

Belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu'na olan toplam borcu 96 milyar lira olduğu açıklanırken, SGK borçların tahsilatı için harekete geçip belediyelere icra tebligatlarını göndermeye başladı. Borçların tahsilatında ise 6 aşamalı bir süreç işlenecek.

Türkiye'nin Diri Fay Haritası güncellendi: En riskli kentler neresi?

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) güncel diri fay haritasını paylaştı. Yenilenen Türkiye Diri Fay Haritası'na göre yurt genelinde 45 ilde 5,5 ve üzeri büyüklükte deprem üretebilecek potansiyelde 485 diri fay bulunuyor.

Türkiye'de Instagram'a erişim engeli hakkında neler biliniyor?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Instagram'a erişim engeli getirdi. BTK'dan yapılan açıklamada, sosyal medya platformunun "katalog suçlara uymadığı" gerekçesiyle erişime kapatıldığı belirtildi.

Kaynak: Ateş Çatıkkaş