BM, Roboski için hükümetten savunma istedi

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komitesi, Roboski başvurusunu değerlendirerek başvuruyu esastan görüşmek için hükümetten savunmasını istedi.

8 ilde orman ve anız yangını; TSK, İzmir'deki yangına helikopterle destek veriyor

Birçok ilde sıcaklıkların artmasıyla başlayan orman ve anız yangınları devam ediyor. İzmir, Bursa, Balıkesir, Adıyaman, Karaman, Diyarbakır ve Kahramanmaraş'ta başlayan orman ve anız yangınlarına müdahale sürüyor. TSK, İzmir yangınına helikopterle destek verdiğini duyurdu.

İran'da cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kaldı

İran'daki cumhurbaşkanı seçiminde adaylardan hiçbiri yüzde 50'yi geçemeyince seçim ikinci tura kaldı.

EURO 2024'ün taraftar sayıları belli oldu: İlk sırada hangi ülke var?

Almanya basını, EURO 2024’e katılan ülkelerin taraftar sayılarını paylaştı. Türkiye ev sahibi Almanya’yı geride bıraktı. İşte ülkelerin taraftar sayısı…

İzmir'deki 'Seçil Erzan' vakasında şüphelilerin mal varlıklarına el konuldu; 1 tutuklama

İzmir’de yüksek kar vaadiyle, Karşıyaka Spor Kulübü'nün 3 yöneticisi ile 4 iş insanını 250 milyon lira dolandırdığı ileri sürülen, Denizbank Bornova Şube Müdürü Hatice Ö. İle S. Ç.’nin mal varlığına el konuldu. Hatice Ö.'nün paraları verdiği öne sürülen döviz bürosu sahibi S.Ç. (48) ise dün akşam sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Eskişehir'de 5 gün önce kaybolan profesörün cansız bedeni bulundu Eskişehir'de 5 gün önce kaybolan profesörün cansız bedeni bulundu

'10 Manşette Bugün' | 28 Haziran 2024 '10 Manşette Bugün' | 28 Haziran 2024

Sinan Ateş davasının ilk duruşması 1 Temmuz’da: 4 partinin genel başkanı katılacak

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin açılan davanın ilk duruşması 1 Temmuz'da Sincan Cezaevi’nde başlayacak. CHP, Gelecek Partisi,  DEVA Partisi ve İYİ Parti genel başkanları duruşmayı takip edecek.

Fahrettin Koca’nın istifasını doğrulayan Fatih Altaylı, ayrılacak ikinci bakanı da duyurdu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yakın bir ismi aradığını duyuran Fatih Altaylı istifanın doğru olduğunu söyledi. Altaylı, ayrılacak diğer ikinci bakanın ise Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy olacağını söyledi.

Politika

CHP'den erken seçim açıklaması

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, "Bugün erken seçimi konuşmuyoruz ama belki seneye ciddi ciddi konuşacağız. Erken seçim halk istediği zaman olur” dedi.

Resmi Gazete'de yayımlandı: 4 bin 303 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi

Resmi Gazete'de yayımlanan Hakimler ve Savcılar Kurulu kararı ile 4 bin 303 hakim ve Cumhuriyet savcısı yeni görev yerlerine atandı.

İstanbul'da yıkılma riski olan bin 556 bina var

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, İstanbul’da yıkılma riski bulunan bin 556 bina olduğunu açıkladı. 99 depremi öncesi yapılan tüm binaların çürük olduğunu söyleyen Kurt, yenilemenin elzem olduğunu söyledi.

Kaynak: Ateş Çatıkkaş