MEB, 2024-2025 eğitim öğretim yılı takvimini açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılı takvimini açıkladı. Takvime göre, okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 2-6 Eylül'de uyum eğitimleri gerçekleştirilecek. Birinci dönem ara tatili 11-15 Kasım'da, ikinci dönem ara tatili ise 31 Mart-4 Nisan 2025'te yapılacak.

Denizbank yöneticileri hakkındaki soruşturmada takipsizlik kararı Denizbank yöneticileri hakkındaki soruşturmada takipsizlik kararı

Deniz Akkaya'nın kızı devlet korumasına alındı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının eski manken Deniz Akkaya'nın kızını koruma altına aldığı, gerekli psikolojik desteği vermeye başladığı öğrenildi.

İspanya, İrlanda ve Norveç Filistin devletini resmen tanıdı

İspanya, İrlanda ve Norveç Filistin Filistin Devleti’ni 1967’deki sınırlarıyla resmen tanıdı.

Reuters: İsrail tankları Refah'ın merkezine ulaştı

Reuters Haber Ajansı, İsrail tanklarının ilk kez Refah kent merkezine girdiğini duyurdu.

Mersin'de 10 kişinin öldüğü kazada tutuklanan otobüs şoförünün ifadesi ortaya çıktı

Mersin’de 10 kişinin hayatını kaybettiği, 39 kişinin yaralandığı kazaya ilişkin tutuklanan yolcu otobüsünün şoförü Ali Güler'in (45), ifadesi ortaya çıktı.

'10 Manşette Bugün' | 27 Mayıs 2024 '10 Manşette Bugün' | 27 Mayıs 2024

Bahçeli'den İmamoğlu'na ‘ballı börekli Roma seyahati’ tepkisi

TBMM Grup Toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Roma gezisini hedef aldı. Bahçeli, "Özel uçak kiralanıp, 7 değil 17 değil tam 37 gazetecinin yer aldığı ve toplamda 73 kişilik kafileden oluşan ballı börekli Roma ziyaretinden sonra İBB'nin müsriflikten bahsetmesine kimse inanmayacak, itibar etmeyecektir" dedi.

Çöp konteynerinde parçalanmış ceset olayında 1 gözaltı

İstanbul Pendik'te çöp konteynerinde parçalara ayrılmış olarak cesedi bulunan 79 yaşındaki Nihat Salih'in ölümü ile ilgili soruşturmada bir kişi gözaltına alındı.

Ankara'da servisçilerden, kamuda servislerin kaldırılması kararına tepki

Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı İlyas Aktürk, 'Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi' kapsamında, kamuda servislerin kaldırılması kararına ilişkin, "Bu işten ekmek yiyen 110 bin kişiyiz. Nereden baksanız bu servisçilerin yüzde 50'si bu tasarruf paketinden etkilenecektir. Tasarruf paketinden etkilenen esnafımız yok olacaktır, ekmeği elinden alınacaktır" dedi.

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında tutuklu emniyet şube müdür yardımcısının ifadesi ortaya çıktı

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında tutuklu emniyet müdür yardımcısı Şevket Demircan’ın alınan ikinci ifadesi ortaya çıktı.

Kılıçdaroğlu, Demirtaş’ı ziyaret etti: Hangi konular konuşuldu?

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı’yı ziyaret etti.

Muhabir: Şevval Dalgıç