Yeni asgari ücretle birlikte işsizlik maaşı, kıdem tazminatı ve emekli aylığı ne kadar oldu?

2024 yılı için 17 bin 2 TL olarak belirlenen asgari ücret birçok kalemi etkileyecek. İşsizlik maaşı, staj ücreti, GSS primi, doğum ve askerlik borçlanması, 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı ve engelli aylıkları da belli miktarda artacak.

Pasaport, kimlik ve ehliyet fiyatlarına zam geldi

Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği ile değerli kağıtlardaki fiyatlar yeniden belirlendi. Kimlik kartları 130 lira, sürücü belgeleri 990 lira, pasaport defteri 790 liraya yükseldi.

Kuzey Marmara Otoyolu'nda zincirleme kaza: 10 kişi öldü, 61 kişi yaralandı

Sakarya'da Kuzey Marmara Otoyolu'nda meydana gelen zincirleme kazada, daha önce 11 olarak açıklanan ölü sayısının 10 olduğu, yaralı sayısının ise 61 olduğu belirtildi. 8'i ağır olan yaralılar, çevre hastanelere kaldırılıp tedaviye alındı.

Galatasaray-Fenerbahçe rekabetinde 399. randevu

Sarı-kırmızılılarla sarı-lacivertliler, Süper Kupa'da 6 kez karşılaştı, taraflar üçer zafer yaşadı.

Öğretmenlerden bu yıl ikinci kez alınacak yer değiştirme başvuruları 11 Temmuz'da başlayacak Öğretmenlerden bu yıl ikinci kez alınacak yer değiştirme başvuruları 11 Temmuz'da başlayacak

'10 Manşette Bugün' | 27 Aralık 2023 '10 Manşette Bugün' | 27 Aralık 2023

İsrail, Türkiye'ye büyükelçilerini yollamama kararı aldı

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, "Erdoğan Türkiye Cumhurbaşkanı olduğu müddetçe büyükelçilerini Türkiye'ye geri yollamayacaklarını" söyledi.

RTÜK'ten 'Kızıl Goncalar' dizisine program durdurma cezası

RTÜK, Kızıl Goncalar dizisine 2 defa program durdurma cezası verdi.

Özgür Özel’den Can Atalay açıklaması: Hiç kimse Türkiye’de hukuk var demesin

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Can Atalay dosyasının Yargıtay'a gönderilmesine ilişkin açıklamada bulundu. Özel, “Artık Türkiye’de hukukun üstünlüğünden bahsetmek için hiçbir gerekçe kalmadı. Hiç kimse Türkiye’de hukuk var demesin” dedi.

Erdoğan: 'Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' ilkesini her şart altında gözetmek kırmızı çizgimizdir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milli bekamızın teminatı 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' ilkesini her şart altında gözetmek kırmızı çizgimizdir" dedi.

Gazze'de ölenlerin sayısı 21 bin 320'ye yükseldi

Gazze’deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İsrail’in saldırılarında öldürülenlerin sayısı son 24 saatte 210 artarak 21 bin 320’ye, yaralı sayısı da 55 bin 603'e yükseldi.

Çalışan emeklilere 5 bin liranın yatırılacağı tarih belli oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Çalışan emeklilerimizin 5 bin Türk Lirası tutarındaki ödemeleri 29 Aralık Cuma günü banka hesaplarına yatırılacaktır." dedi.

Kaynak: Haber Merkezi