25 Kasım 2023 tarihinde hangi gelişmeler yaşandı? Bugün Türkiye gündeminde neler konuşuldu? Güne damga vuran gelişmeleri, her akşam saat 5'te '10 Manşette Bugün' başlığı ile sizler için derliyoruz. İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanı Tekin: Okullarda 2. ara tatil, Ramazan Bayramı ile birleştirilecek

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Ara tatil 17 Nisan Pazartesi günü başlayacak, Ramazan Bayramı arifesi olan 20 Nisan Perşembe günü öğlen sona erecek. 3,5 günlük ikinci ara tatil, Ramazan Bayramı tatiliyle birleştirilecek" dedi.

AFAD'dan 64 il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yarın 44 il için "turuncu", 20 il için "sarı" kodlu meteorolojik uyarı yapıldığını açıkladı.

Mehmet Şimşek’in imzasıyla yürürlüğe girdi: İşte yeni zam ve ücretler Mehmet Şimşek’in imzasıyla yürürlüğe girdi: İşte yeni zam ve ücretler

2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu

2023 yılı için uygulanacak yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 olarak belirlendi. Kararın ardından 2024 yılı için geçerli olacak pasaport ücretleri de belli oldu.

İsrail ile Hamas arasındaki esir takası ikinci gününde: 42 Filistinli ve 14 İsrailli esir serbest bırakılacak

İsrail ile Hamas arasında varılan esir takası mutabakatı kapsamında bugün 42 Filistinli ve 14 İsrailli esir serbest bırakılacak.

Müzisyen Onur Şener'in öldürülmesi davasında yeni karar

Ankara'da bir eğlence mekanında çıkan tartışmada, müzisyen Onur Şener'in (45) kırık cam bardakla boynundan yaralanarak hayatını kaybetmesine ilişkin 5 sanığın İstinaf Mahkemesinde yargılandığı davada, yerel mahkemece İlker Karakaş'a verilen 25 yıl ceza onandı.

Dilan Polat'ın 'intihar' açıklamasının ardından cezaevinde denetimler arttı

Kara para aklama suçlamasıyla tutuklanan sosyal medya fenomeni ve güzellik merkezleri sahibi Dilan Polat'ın kendisi gibi tutuklu olan eşi Engin Polat'ı arayarak "İntihar etmek istiyorum" dediğinin kamuoyuna yansımasının ardından cezaevinde denetimlerin arttığı belirtildi.

İSİG 25 Kasım'da 'Kadın İş Cinayetleri Raporu' yayınladı: 10 yılda en az bin 379 kadın işçi öldü

İSİG, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla bir rapor yayınladı.  Rapora göre, 10 yılda bin 349 kadın iş cinayetlerinde öldü. İş cinayetlerinin büyük bir bölümü tarım işkolunda yaşandı. Kadın işçi cinayetlerinin kent bazında en yüksek olduğu kent ise, 116 kadın işçi ölümü ile İstanbul oldu.

Ankara'da asansör tamiri kavgası: 2 ölü, 2 yaralı

Ankara Keçiören'de Hüseyin Alkan, asansör tamiri sırasında çıkan gürültü nedeniyle tartıştığı komşusu Uğur Şahan ve oğlu Mehmet Ali Şahan'ı tüfekle vurarak öldürdü. Olay sırasında eşi Sevda Şahan ile yönetici Sema Taşkıran ise yaralandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İstanbul Sözleşmesi açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Marjinal grupların ve sapkın akımların istismar malzemesi haline gelen İstanbul Sözleşmesinden çekilmemizin kadınların hakları ve onlara yönelik şiddetle mücadeleye en küçük bir olumsuz etkisi olmamıştır" dedi.

Üniversite öğrencisi Elif Coşkun, kaldığı KYK yurdunda intihar etti

Üniversite öğrencisi Elif Coşkun, kaldığı KYK yurdunda intihar etti. Geçen hafta da Hacettepe Üniversitesi Beytepe Öğrenci Evleri'nde bir öğrenci intihar etmişti.

Editör: Selim Ercan