ASAL Araştırma: Türkiye'nin en önemli sorunu nedir?

ASAL Araştırma'nın, "Türkiye'nin en önemli sorunu nedir?" sorusunu yönelttiği ankette dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı.

5 aylık enflasyon oranı yarın belli oluyor: Memur ve memur emeklisi ne kadar zam alacak?

Mayıs ve haziran enflasyon rakamları sonrası 6 aylık memur enflasyon farkı kesinleşecek. Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş ise 4 aylık enflasyon oranlarını ve yarın açıklanacak mayıs enflasyonunu değerlendirdi.

'10 Manşette Bugün' | 1 Haziran 2024 '10 Manşette Bugün' | 1 Haziran 2024

Küçükçekmece'de bina çöktü: 1 ölü, 8 yaralı

Küçükçekmece'de bir binanın çökmesi üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Çöken binada 9 kişiden, 1'i hayatını kaybetti, 8 kişi de yaralı olarak kurtarıldı. İstanbul Valiliği, arama kurtarma ekiplerinin tedbir amaçlı enkazda dinlenme çalışmalarına devam ettiğini açıkladı.

İstanbul'da fiyatı en çok artan ve azalan ürünler belli oldu

İstanbul'da mayısta fiyatı önceki aya göre en çok artan ürün köprü geçiş ücreti, en çok düşen ürün ise sivri biber oldu.

İddia: Etki ajanlığı paketten çıkabilir

AK Parti’nin Meclis’e sunmayı planladığı 9. Yargı paketinde “etki ajanlığı” başlığıyla gündeme gelen düzenlemenin paketten çıkarılabileceği iddia ediliyor.

Küçükçekmece'de çöken bina ile ilgili gözaltı sayısı 2 oldu

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma çerçevesinde çöken 4 katlı binanın sahibi gözaltına alınmıştı. Soruşturma çerçevesinde binanın girişindeki restoran sahibi Ö.A.D. de gözaltına alındı. Olayla ilgili gözaltı sayısı 2’ye çıktı.

Özgür Özel, Erdoğan’ın memleketi Rize’de: Normalleşme muhalefetin dozunu düşürmek değildir

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'de düzenlenen 'Çay Mitingi'nde 'siyasette normalleşme' tartışmalarına değindi. Özel, "Birileri siyasetteki normalleşmeden rahatsızlık duyup eski kavgalı günleri, tartışmalı günleri geri getirmek istiyor. Normalleşme muhalefetin dozunu düşürmek değildir. Normalleşme hem müzakere hem mücadele etmektir" dedi.

Erdoğan: Yeni anayasa konusunda samimiyiz, uzlaşıya açığız

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam’da düzenlenen kampın kapanışında konuştu. Erdoğan, "Biz yeni anayasa konusunda samimiyiz, uzlaşıya açığız. Bu meselenin bir siyasi bile güreşine çevrilmesini de doğru bulmuyoruz. Oturalım, konuşalım el ele verelim en geniş mutabakatla Türkiye’yi darbe anayasası ayıbından hep beraber kurtaralım" dedi.

İHD raporu: 2023'te en az 23 bin 899 ihlal kaydedildi

İnsan Hakları Derneği (İHD), mahpuslardan ve onların yakınlarından gelen şikayetleri değerlendirerek, 2023 yılında Türkiye genelinde en az 23 bin 899 hak ihlali vakasının yaşandığını bildirdi.

İran'ın 9'uncu Cumhurbaşkanı seçilen Mesud Pezeşkiyan kimdir? İran'ın 9'uncu Cumhurbaşkanı seçilen Mesud Pezeşkiyan kimdir?

Hak savunucuları sokaktaki hayvanlar için bugün 'Adalet Mitingi'nde bir araya geldi

Hak savunucuları sokaktaki hayvanlar için bugün 'Adalet Mitingi'nde bir araya geldi. Bugün saat 13.00'te İstanbul Yenikapı Miting Alanında ve Türkiye'nin farklı şehirlerinde eylemler yapıldı.

Kaynak: Haber Merkezi