31 Mart seçimleri: Belediye başkan adaylarının eğitim düzeyi ve meslekleri ne?

Yerel seçimlere sayılı günler kala partiler ve adaylar arasında rekabet artıyor. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) yayınladığı verilere göre 30 büyükşehir belediye başkanlığı için tam 734 aday yarışıyor. İlçe belediye başkanlığı için ise yarışan 11 bin 362 aday var.

Mart ayının en ucuz otomobilleri belli oldu

Sıfır otomobil fiyatlarındaki artış sonrasında pek çok kişi uygun araç arayışına girişti. Mart ayının en ucuz otomobili hangi marka oldu? İşte detaylar…

'10 Manşette Bugün' | 16 Mart 2024 '10 Manşette Bugün' | 16 Mart 2024

Kedisini öldüren köpeği hortumla döven şüpheliye ev hapsi

İzmir’in Urla ilçesinde, kedisini öldüren ve aracına zarar veren köpeği hortumla döven Murat K.'ye ev hapsi cezası verildi. Murat K.'nin yanında bulunan ve olaya müdahale etmeyen Mustafa K. ise haftada en az 1 saat belediye barınağında çalışma şartlarıyla salıverildi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, tahmini oy oranlarını açıkladı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, anket firmaları üzerinden tahmini oy oranlarını açıkladı.

Erdoğan'ı TEKNOFEST'te protesto eden eylemciler serbest bırakıldı Erdoğan'ı TEKNOFEST'te protesto eden eylemciler serbest bırakıldı

Özgür Özel: Derin devlet bile başarılı olmamamız için elinden geleni yapıyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Onlar şunu biliyor: ‘Tek başına bıraktık CHP’yi. CHP bir başına 31 Mart’ı kazanırsa iktidar için çok yıpratıcı, CHP için çok güçlendirici olacak.’ Bunun olmaması için saray elinden gelen her şeyi yapıyor. Bence derin devlet bile elinden gelen her şeyi yapıyor” dedi.

Prof. Dr. Kutoğlu'ndan deprem uyarısı: Marmara’daki en gergin segment hangisi?

Bülent Ecevit Üniversitesi'nde Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Marmara'daki en gergin segmentin Tekirdağ segmenti olduğunu belirterek, "Yaklaşık 50 kilometre boyu olan Tekirdağ segmenti tek başına kırılırsa; 7- 7.1 büyüklüğünde deprem üretebilir. Ama 2 parça aynı anda kırılırsa o zaman 7.4 büyüklüğünde bir deprem karşımıza çıkar. 3 segmentin kırılması durumunda 7.6'lık bir depremle karşılaşabiliriz'' dedi.

Bakan Şimşek'ten vergi ve kredi açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Enflasyonist yeni vergi olmayacak, KDV, yeni kurumlar vergisi olmayacak" dedi.

Bahçeli, yeniden MHP Genel Başkanı seçildi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin 14. Olağan Büyük Kurultayı'nda, bin 295 delegenin tamamının oyunu alarak yeniden genel başkanlığa seçildi.

Gazze'de can kaybı 31 bin 645'e yükseldi

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda can kaybı son 24 saatte 92 artarak 31 bin 645'e çıktı.

Murat Kurum'dan İmamoğlu'na: 31 Mart'ta bu millet seni hatırlamaz

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, "Sadece İstanbul'da, 173 bin kentsel dönüşüm başlatmış, 365 bin sosyal konutu başlatmış, 81 ilde, 72 milyon metrekare millet bahçesi bitirmiş ve 40 tarihi meydanın ihyasını yapmış bir anlayışla karşınıza geldim" dedi.

Muhabir: Betül Vural