İçişleri Bakanı Yerlikaya, vatandaşlık verilen Suriyeli sayısını açıkladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde soruları yanıtladı. Bakan Yerlikaya, "2023 Aralık ayı itibariyle 238 bin 55 geçici koruma altında bulunan Suriye uyruklu yabancı, istisnai olarak Türk vatandaşlığını kazanmıştır. Bunların 134 bin 422'si reşit 100 bin 633'ü çocuktur. 18 yaşından büyük olanın sayısı 156 bin 987'dir" dedi.

'10 Manşette Bugün' | 16 Aralık 2023 '10 Manşette Bugün' | 16 Aralık 2023

Asgari ücrette gözler ikinci toplantıya çevrildi

Asgari ücreti belirlemek için tarafların mesaisi devam ediyor. İlk toplantıdan sonra işçi, işveren ve hükümet ikinci kez bir araya gelecek.

Yeni yıl zamları yolda: 2024’te apartman aidatları ne kadar olacak?

2024’e sayılı günler kala vatandaşlar apartman ve sitede aidat zamlarını konuşmaya başladı. Yönetim şirketleri en büyük gider kalemi olan personel maaşları nedeniyle asgari ücret düzenlemesini bekliyor.

TBMM, bu hafta da bütçe görüşmelerine aralıksız devam edecek

TBMM Genel Kurulunda, 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek.

Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan büyükşehir belediyesi istedi’ iddialarına yalanlama

Yeniden Refah Partisi, hafta içi gerçekleşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Genel Başkan Fatih Erbakan görüşmesine ilişkin sosyal medya hesabından yazılı bir açıklama yaptı.

Fenomenlerin el konulan güzellik salonu ve eğlence mekanları satılacak

Soruşturmalar ve incelemeler kapsamında birçok fenomenin mal varlıklarına ve işletmelerine el konuldu. Hükümetin kayyum atadığı güzellik salonu, eğlence mekanı gibi iş yerleri hızla satılacak.

DEM Parti'den yerel seçimlere ilişkin açıklama: Herkesle müzakere etmeye hazırız

Halkların Eşitlik ve Demokrasi (DEM) Partisi yerel seçimlere ilişkin, "Yerel demokrasi, demokratik uzlaşı, özgür siyaset, evrensel insan hakları ve kadın özgürlükçü politikaları esas alan herkesle müzakere etmeye hazırız." açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, temayül yoklaması için AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temayül yoklaması toplantısı için AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na geldi. İstanbul'da teşkilat üyeleri ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, aday önerileri üzerine değerlendirme yapıyor.

İbrahim Özkan ile toplam 6 isim İYİ Parti'den istifa etti

İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan ile toplam 6 isim partisinden istifa etti. İYİ Partili Özkan daha önceden istifa etmiş ve ardından yeniden İBB Grup Başkanvekili adayı olmuştu.

'10 Manşette Bugün' | 6 Temmuz 2024 '10 Manşette Bugün' | 6 Temmuz 2024

FIVB’de Türk finalinin kazananı Eczacıbaşı Dynavit

Eczacıbaşı Dynavit, FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası finalinde VakıfBank'ı 3-2 mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

Editör: Halide Tonga