İsviçre Federal Gıda Güvenliği Dairesi, Beypazarı sodalarında 'aşırı seviyede bor' tespit etti

İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik İşleri Dairesi, Beypazarı marka sodalarda aşırı seviyede bor tespit edildiğini duyurdu. Ülkede sodalar satıştan geri çekildi.

'10 Manşette Bugün' | 15 Nisan 2024 '10 Manşette Bugün' | 15 Nisan 2024

Mehmet Şimşek’in imzasıyla yürürlüğe girdi: İşte yeni zam ve ücretler Mehmet Şimşek’in imzasıyla yürürlüğe girdi: İşte yeni zam ve ücretler

MHP’den CHP’ye geçen Gölbaşı Belediyesi rekor borçla devralındı

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde CHP’den Belediye Başkanı seçilen Yakup Odabaşı, Türkiye'nin kişi başına en çok borç düşen belediyesinin Gölbaşı olduğunu söyledi. Odabaşı, "Gizli çalışanlar var" dedi.

TÜİK Şubat ayı işsizlik rakamlarını açıkladı: Seçimden sonra işsizlik artacak mı?

Prof. Dr. Aziz Çelik, TÜİK’in açıkladığı işsizlik oranının seçim öncesi rakamları yansıttığını belirterek, “İşsizlik, izlenecek ekonomik politikaya bağlı olarak değişir. Faizlerin artma eğiliminin, talebi kısmaya dönük politikaların devam ettiğini düşünecek olursak bunlar üretim üzerinde olumsuz etki yaratan faktörlerdir. Bu politikaların önümüzdeki aylarda işsizliği artırması beklenebilir. Bu seçim öncesi veriler. Seçim sonrasında işsizlikte artış olabileceğini düşünüyorum” dedi.

Düzce'de selektörle radar uyarısına kesilen cezalar iptal edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Düzce’de 14 sürücünün trafikte birbirlerine selektör yaparak radar uyarası yapması sebebiyle uygulanan cezaların iptal edildiğini açıkladı.

Ayhan Bora Kaplan'a TRT önündeki silahlı fotoğraf soruldu

Ayhan Bora Kaplan, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile TRT Binası önündeki ağır silahlı fotoğrafları için "Bu sorunun cevabını burada veremem. Özel olarak size söyleyebilirim" dedi.

Beypazarı'ndan maden sularının İsviçre’de yasaklanmasına ilişkin ilk açıklama

İsviçre'de Beypazarı maden suyu, yüksek miktarda bor tespit edildiği gerekçesiyle yasaklandı. Beypazarı Soda yetkilisinden, İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu’nun (FSVO) sodalara ilişkin toplatma kararı ve içilmemesi tavsiyesinin ardından ilk açıklama geldi.

Bakan Şimşek, Erdoğan'la kriz yaşadığı iddialarını yalanladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kriz yaşadığı iddia edilen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Bir süredir yalan haberlerle kasıtlı bir şekilde gündem oluşturulmaya çalışılıyor. Bizim derdimiz memlekete hizmet, gündemimiz yoğun. Dedikodulara itibar etmeyin" dedi.

YSK, 3 ilçe ve 4 beldede seçimin yenilenmesine karar verdi

Kayseri'nin Pınarbaşı, Şanlıurfa'nın Hilvan, Aksaray'ın Güzelyurt ilçeleri ile Sivas Yıldızeli Güneykaya, Kırklareli Lüleburgaz Büyükkarıştıran, Tunceli Mazgirt Akpazarı ve Aksaray Merkez Sağlık beldelerinde seçimlerin iptaline karar verildi.

Belediye başkanı seçilen CHP'li Tutdere, Köksal, Baltacı ve Önal'ın milletvekilliği sona erdi

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde belediye başkanı seçilen CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı ile CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal'ın milletvekilliği sona erdi.

CHP’de ‘Para sayma’ görüntülerine ilişkin soruşturmada 11 şüpheli daha ifadeye çağrıldı

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen para sayma görüntülerine ilişkin soruşturma kapsamında 11 kişi daha "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağırıldı.

Muhabir: Betül Vural