Yurtdışından ikinci telefon getirmek yasaklandı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın yeni düzenlemesi ile yurt dışından yolcu beraberinde getirilen birden fazla cep telefonuna gümrükte el konulacak.

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında, 3 sivil ile 1 komiser daha gözaltına alındı

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Gökay Öner ve Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan geçtiğimiz günlerde gözaltına alınmıştı. Devam eden soruşturmada bugün 3 sivil şahıs ile 1 komiser daha gözaltına alındı.

Avrasya Tüneli geçiş ücretine yüzde 40 zam

Köprü ve otoyolların ardından, Avrasya Tüneli geçiş ücretine de yüzde 40 zam yapıldı.

Babacan’dan iktidara yüzleşme çağrısı

Haftalık Değerlendirme Toplantısı'nda iktidarı sert sözlerle eleştiren DEVA Partisi lideri Babacan iktidara yüzleşme çağrısı yaptı.

Beşiktaş’ta 29 kişinin hayatını kaybettiği yangınla ilgili 13 kamu görevlisi hakkında soruşturma izni

Beşiktaş’ta "Masquerade" adlı gece kulübünde 29 kişinin hayatını kaybettiği yangınla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Valiliğinden binaya ilişkin izin ve denetim belgesi veren 14 kamu görevlisi hakkında soruşturma izni talep etti. Valilik aralarında o dönemin Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcılarının da olduğu 13 kişi hakkında soruşturma izni verdi.

'10 Manşette Bugün' | 15 Mayıs 2024 '10 Manşette Bugün' | 15 Mayıs 2024

'Halkı yanıltıcı bilgiyi yaydığı' iddiasıyla gözaltına alınan Batuhan Çolak serbest bırakıldı 'Halkı yanıltıcı bilgiyi yaydığı' iddiasıyla gözaltına alınan Batuhan Çolak serbest bırakıldı

10 yıl cezaya çarptırılan Ahmet Türk: Bir kesimin 'normalleşme' sürecini baltaladığını görüyoruz

Kobani Davasında 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Ahmet Türk, “Normalleşme gibi sözlerin ortaya konulduğu bir dönemde bir kesimin harekete geçtiğini, bu süreci baltaladığını görüyoruz” dedi.

CHP’den Kobani Davası kararlarına ilişkin açıklama: Bu hukuki bir dava değil siyasi bir dava

Kobani Davası kararlarına ilişkin açıklama yapan CHP Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır, Bu hukuki bir dava değil siyasi bir dava. Bu kadar vahimdi, bu kadar önemliydi neden 5 yıl beklenip bu iddianame açıklandı? Biz insana ceza verilecekse tüm önyargılardan ve siyaset ikliminden uzak tutarak ceza verilmelidir. Ben hukuken doğru bulmuyorum, bulmayacağım da” dedi.

Kurtulmuş'tan AK Parti'ye yeni anayasa ziyareti

AK Parti TBMM Grubu'na yeni anayasa ziyareti gerçekleştiren TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Ümit ederim ki partilerle birlikte ortak bulunacak bir yöntem ile birlikte, önümüzdeki yasama dönemi başladığında, ekim ayından itibaren bu meselenin içeriğine ilişkin görüşmeler başlayabilir" dedi.

Özgür Özel: İki liderin de emniyetin ve adaletin üzerinden ellerini çekmeleri gerekiyor

Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında Ankara emniyetinde yaşanan gözaltılara değinen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "İçişleri Bakanıyla bir partinin genel başkanının twitler üzerinden Cumhurbaşkanına ve birbirlerine mesaj vermeleri demokrasi görüntüsü değil. Demokrasi şeffaflık rejimidir. Adalet Bakanının ve İçişleri Bakanının hızla siyasi partileri bilgilendirmesi lazım. Diğer iki liderinde emniyetin ve adaletin üzerinden ellerini çekmeleri gerekiyor" dedi.

Kobani Davası'nda karar: Demirtaş'a 28 yıl 6 ay hapis cezası verildi

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi, eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da yargılandığı Kobani Davası’nın 83'üncü duruşmasında, 130 sayfalık kararını açıkladı. Kobani Davasında Selahattin Demirtaş’a 28 yıl 6 ay hapis cezası verilerek tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Kaynak: Ateş Çatıkkaş