BİSAM haziran ayı açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı

DİSK/Birleşik Metal-İş Sınıf Araştırmaları Merkezi (BİSAM) haziran ayında dört kişilik bir aile için açlık sınırının 19 bin lirayı, yoksulluk sınırının ise 65 bin lirayı aştığını açıkladı.

Dolar/TL rekor tazeledi

Dolar/TL gün içinde 33,1404 lira seviyesine kadar çıkarak tarihi rekorunu yeniledi.

İzmir Çeşme'deki orman yangınında 3 kişi hayatını kaybetti

İzmir'in Çeşme ilçesinde çıkan orman yangınında alevler, Deliklikoy'a kadar ilerledi. Alevlerin arasında kalan 3 kişi, hayatını kaybetti. Ekiplerin alevlere müdahalesi havadan ve karadan sürüyor.

Ümit Özdağ: Bahçeli Erdoğan'ı tehdit etti

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ,  “Bahçeli Erdoğan'ı tehdit etti, bir dosyayı elinde tutarak” dedi.

FBI: Trump’a saldıranın aracında bomba malzemesi bulundu

ABD’de Başkanlık yarışının Cumhuriyetçi adayı Donald Trump'a yönelik suikast girişimine ilişkin incelemeler devam ederken, Federal Araştırma Bürosu (FBI) saldırıya ilişkin yeni ayrıntılar paylaştı. FBI’ın verdiği bilgilere göre saldırganın aracından ‘ilkel bomba’ malzemeleri çıktı.

'10 Manşette Bugün' | 14 Temmuz 2024 '10 Manşette Bugün' | 14 Temmuz 2024

10 yılda iş cinayetlerinde 21 bin 281 işçi öldü

CHP İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, "2013 yılında bin 235 iş cinayeti tespit edilirken 10 yıl sonra bu sayı yüzde 56 artarak bin 932’ye çıktı" dedi.

FETÖ soruşturmalarında el konulup TMSF'ye devredilen 643 şirket eski sahiplerine iade edildi

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmalarında el koyulan ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen 643 şirketin eski sahiplerine iade edildi.

Mersin'de tabancayla bir kadını öldüren, bir kadını yaralayan zanlı intihar etti Mersin'de tabancayla bir kadını öldüren, bir kadını yaralayan zanlı intihar etti

İzmir'de akıma kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin gözaltı sayısı 22 oldu

İzmir'de sağanak sırasında elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin 2 şüpheli daha gözaltına alındı. Gözaltı sayısı 22'ye yükselirken, hakkında yakalama kararı bulunan 7 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Aydın'da kağıt fabrikasındaki yangın 4'üncü gününde

Aydın'ın Söke ilçesinde kağıt fabrikasının açık alanındaki kağıt toplama bölümünde çıkan yangında, söndürme çalışmaları 4'üncü günde de sürüyor. Alevlere 23 ilden gelen takviye ekipler ile beraber toplam 2 uçak, 4 helikopter, 54 iş makinesi, 80 itfaiye aracı ve arazöz ile 290 personelle havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Sinan Ateş cinayetinde kullanılan silah için Mogan Gölü’nde arama yapılmış

Sinan Ateş cinayetinden iki gün sonra 1 Ocak 2023’te silahlı saldırıda kullanılan suç aletinin bulunmasına yönelik Ankara Gölbaşı’nda bulunan Mogan Gölü’nde Emniyet tarafından 5 dalgıç ile arama yapıldığı ortaya çıktı.

Kaynak: Ateş Çatıkkaş