Fatih Camii'ndeki bıçaklı saldırganın ifadesi ortaya çıktı

Fatih Camii'nde 2 kişiyi bıçakla yaralayan ve daha sonra tutuklanan şüpheli Ömer Salgın'ın ifadesi ortaya çıktı.

İçişleri Bakanlığı'na yapılan terör saldırısı öncesi öldürülen veteriner teknikerin dosyası, Ankara'ya gönderildi

Ankara'da İçişleri Bakanlığı önünde bombalı eylemde bulunan teröristlerin saldırı öncesinde Kayseri'de veteriner teknikeri Mikail Bozlağan'ı (24) öldürüp, aracını gasbetmelerine ilişkin soruşturma tamamlandı. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, faillerin Ankara'da yakalanması ve eylemin Ankara'da yapılması gerekçesiyle yetkisizlik kararı vererek, dosyayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.

Kasım ayı işsizlik rakamları açıklandı

Türkiye'de işsizlik oranı, Kasım 2023 tarihinde bir önceki aya kıyasla 0,4 puan artış göstererek yüzde 9 olarak kaydedildi.

DİSK-AR gerçek işsiz sayısının 8,7 milyon olduğunu açıkladı

DİSK-AR'ın Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden yararlanarak yaptığı hesaplamaya göre, mevsim etkisinden arındırılmış geniş tanımlı işsiz sayısı Kasım 2023 tarihinde 8 milyon 671 bin kişi olarak kaydedildi.

Kentsel dönüşümde kira desteği yükseltildi

Mart 2023 tarihinde kentsel dönüşüm için verilen destek, İstanbul’da 3 bin 500 lira, Ankara, Bursa, Antalya ve İzmir’de 3 bin lira, diğer büyükşehirlerde 2 bin 500, diğer illerde 2 bin lira olmuştu. İstanbul’da başlatılan Yarısı Bizden kampanyasındaysa kira desteği 5 bin 250 lira olarak açıklanmıştı.

Denizbank yöneticileri hakkındaki soruşturmada takipsizlik kararı Denizbank yöneticileri hakkındaki soruşturmada takipsizlik kararı

'10 Manşette Bugün' | 9 Ocak 2024 '10 Manşette Bugün' | 9 Ocak 2024

AYM'den internet haberciliği kararı: Haberlere yasak getiren yasa maddesi iptal edildi

AYM, internette yayımlanan haberlere 'kişilik haklarını ihlal ettiği' gerekçesiyle yasak getiren yasa maddesini Anayasa'ya aykırı bularak iptal etti. AYM, ayrıca BTK'ye 'içerik çıkarma' yetkisi veren uygulamanın da iptaline karar verdi.

HÜDA PAR, üç büyük şehirde AK Parti'yi destekleme kararı aldı

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, yerel seçimler için Ankara, İstanbul ve İzmir’de AK Parti’yi destekleyeceklerini açıkladı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Can Atalay açıklaması

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Gezi Parkı davası hükümlüsü TİP Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi tartışmalarına ilişkin "Anayasa Mahkemesi'nin bu konuda vereceği kararın beklenmesi gerektiğini düşündüğüm için bunu Meclis'te okutmadım. Ama burada meselenin bir şekilde halledilmesi lazım. Zaman içerisinde bu uygulamayı ortaya koyarız." dedi.

Erdoğan'dan İsrail ajanlarına yönelik operasyon açıklaması: Daha dur bakalım, bu işin ilk adımı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı Kale Yerleşkesi'nde düzenlenen Milli İstihbarat Teşkilatının 97. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinliklerinde konuştu. Erdoğan, "İsrail'in ülkemizdeki casusluk şebekesini ortaya çıkaran teşkilatımız, bizi tehdit edenlere cevabımızı çok net vermiştir. Daha dur bakalım. Bu, işin ilk adımı. Türkiye'yi tanıyacaksınız. Hala tanıyamadınız ama tanımaya mahkumsunuz." dedi.

MHP’nin 2 büyükşehir, 12 il ve 41 ilçe belediye başkan adayı belli oldu

Milliyetçi Hareket Partisi, 31 Mart seçimlerinde adaylıkları kesinleşen 2 büyükşehir, 12 il ve 41 ilçe belediye başkan adayı olmak üzere toplam 55 adayın isimlerini açıkladı.

Kaynak: Sümeyye Aksu