İran'da reformist Mesud Pezeşkiyan, cumhurbaşkanı seçimini kazandı İran'da reformist Mesud Pezeşkiyan, cumhurbaşkanı seçimini kazandı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Saraçhane’de toplanarak Taksim’e yürümek isteyen kalabalık, güvenlik tedbiri alan polis ekiplerine saldırmıştı. Saldırılarda, 22 polis memuru yaralanmış polise saldıran kişiler ise tespit edilerek yakalanması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştı.

Güvenlik güçlerine karşı taşlı ve sopalı saldırı düzenlenmesi olayına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, olaya karıştığı tespit edilen 8'i tutuklu 12 şüpheli hakkında soruşturma işlemleri tamamlandı. Şüpheliler hakkında 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Hakkında Kanunun 32/1, Türk Ceza Kanunun 37/1 delaletiyle 265/1-3, 152/1-a, 86/1,87/3, maddelerine göre, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Muhalefet, Görevi Yaptırmamak İçin Direnme, Nitelikli Mala Zarar Verme ve Kemik Kırığı Oluşacak Nitelikte Kasten Yaralama suçlarını işledikleri iddiası ile iddianame düzenlendi.

Kaynak: DHA