Hamas’ın 'kalıcı ateşkesi' diğer aşamalarda müzakere etmeyi kabul ettiği iddiası Hamas’ın 'kalıcı ateşkesi' diğer aşamalarda müzakere etmeyi kabul ettiği iddiası

Hükümet Sözcüsü Pavlos Marinakis, düzenlediği basın toplantısında, orman yangıları riskiyle ilgili olarak devlet mekanizmalarının yüksek alarmda olduğunu ve itfaiye ekiplerinin yoğun şekilde çalıştığını belirtti.

Dün Mora Yarımadası, Rodos, Meriç ve Zakinthos'ta ormanlık alanda, başkent Atina'nın Kifisia semtinde ise bir fabrikada çıkan yangının yoğun müdahaleler sonucu kontrol altına alındığını ifade eden Marinakis, özellikle ormanlık alanların yakınında bulunan vatandaşların, yangın riskini artıracak davranışlardan kaçınmaları uyarısında bulundu.

Marinakis, "Bilim insanlarının tüm verileri, bu yazın son derece zor geçeceğini doğruluyor. İtfaiyeciler, tüm sivil koruma güçleriyle, günlük olarak zorlu mücadeleler veriyor, vatandaşlarımızın hayatlarını ve mülklerini tehdit eden yangınları kontrol altına almayı başarıyorlar." dedi.

Bugün bazı bölgelerde hava sıcaklığının 43 dereceye kadar çıkacağını ve rüzgarların da etkili olacağını aktaran Marinakis, orman yangını çıkma riskinin "çok yüksek" olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA