Muğla İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bazı kişilerin yüksek faizle ihtiyaç sahibi vatandaşlar para vererek, gayrimenkullerine el konulduğu bilgisine ulaştı. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde bu sabah Muğla, İzmir ve Gaziantep'te eş zamanlı operasyon düzenlendi.

'Huzur' adı verilen operasyonda, tefeci çetesi lideri olduğu belirlenen A.F.A.'nın (50) yanı sıra Vatan Partisi Muğla İl Başkanı E. A.(41), kuyumcu M.A.G. (53) ile galerici N.İ. (47) gözaltına alındı. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporunda A.F.A.'nın tefecilik yoluyla elde ettiği yüklü miktardaki kazancın, diğer 3 şüpheli üzerinden aklandığına dikkat çekildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Serbest bırakıldı

Aykın'ın serbest bırakılmasının ardından yaşanan süreçle ilgili açıklama yapan Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, "Savcı Keleş, kişisel makam ve yetkisini kullanarak, İl Başkanımız Avukat Emre Aykın’a karşı, yargıyı kendisine oyuncak ederek, bir intikam operasyonu yapmaktadır." dedi.

Balıkesir'de çiftlik yangını 1 saatte söndürüldü Balıkesir'de çiftlik yangını 1 saatte söndürüldü

Emre Aykın'ın, Ergenekon-Balyoz davası dahil olmak üzere çok sayıda vatanseverin avukatlığını yaptığına dikkat çeken Bursalı, "Partimizin adını vurgulayarak il başkanımıza karşı yapılmış bu tezgâha sebep olanlar hakkında gerekli hukuk ve siyasal mücadele Partimiz tarafından yapılacaktır." dedi.

Kaynak: Haber Merkezi