Uğur Turan kimdir? Uğur Turan nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Uğur Turan’ın kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Uğur Turan kimdir? Uğur Turan kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Uğur Turan’ın biyografisini haberimizde derledik…

Uğur Turan kimdir?

Uğur Turan (d. 1969, Sivas), Türk bürokrat.

Trabzonspor - Kayserispor maçı izle [CANLI] Trabzonspor - Kayserispor maçı izle [CANLI]

1968 yılında Giresun’un Yağlıdere ilçesinde doğan Uğur Turan, Gümüşhane Mareşal Çakmak Öğretmen Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunudur. 1990 yılında Giresun Kaymakam Adayı olarak başladığı mesleğinde Tokat-Almus ve Edirne-Meriç Kaymakam Vekili olarak görev yapmıştır. Staj döneminde İngiltere’ye gönderilen Turan, üstün başarıyla tamamladığı kaymakamlık kursunun ardından Sivas-Ulaş, Diyarbakır-Hazro, Trabzon-Yomra, Ordu-Perşembe, Tokat-Niksar, Gaziantep-Şahinbey ve İstanbul Başakşehir gibi çeşitli ilçelerde kaymakam olarak görev almıştır.

Türk İdareciler Derneği tarafından “Yılın İdarecisi” ve “Özel Takdir Ödülü” gibi prestijli ödüllere layık görülen Uğur Turan, ayrıca İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı ve APK Kurul Başkanlığı gibi önemli pozisyonlarda da bulunmuştur. Çalışmaları ve hizmetleri dolayısıyla birçok takdirname ve başarı belgesi ile ödüllendirilen Turan, Kırklareli Valisi olarak atanmıştır.

Kaynak: Haber Merkezi