Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Keçiören Estergon Türk Kültür Merkezi içinde kurulan Azerbaycan Evi’nin açılışını yaptı.

Açılışa Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Reşat Mammadov, Tacikistan Konsolosu Abdurrahmoni Mahmadullo, Kırgız Ankara Büyükelçilik Müsteşarı Aziz Kıştobayev, MHP Keçiören İlçe Başkanı Metin Bayrakçı, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Açılışta konuşan Turgut Altınok, Türkiye ve Azerbaycan’ın ortak kültüre sahip olduğunu ve bu kültürün ilelebet yaşatılması gerektiğini söyledi.

"Derdimiz de kederimiz de bir"

Altınok, “Kökümüz bir, soyumuz bir, sopumuz bir, töremiz bir, aşımız bir, kederimiz bir, sevincimiz bir, neşemiz bir. Dolayısıyla bugünkü kardeş Azerbaycan evimizin Estergon Türk Kültür Merkezi’nde açılması birbirimizin ve nesillerimizin kendini tanıması, özünü tanıması, Atasını tanıması açısından çok önemli. Allah varlığımızı daim etsin, kayım etsin ve kıyamete kadar Türk dünyasını güçlü etsin, yükseltsin ve payidar etsin” dedi.

Konuşmaların ardından Azerbaycan evi törenle açıldı.

Altınok, Güvenpark'ta minibüsçülerle buluştu

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Kızılay Güvenpark Minibüs durağını ziyaret etti.

Altınok, Çankaya Belediye Başkan adayı Duhan Kalkan ile minibüs esnafının sorunlarını dinledi. 31 Mart’tan sonra minibüs esnafına yönelik projelerini anlattı.

"Minibüs esnafına 30 bin TL destek"

Altınok, Ankara’da 5 yıldır hizmet olmadığını belirterek, “Bir beş yıl daha Ankara Yavaş’la gitmez. Tekeriniz dönmez” dedi.  Yaş farkı gözetmeksizin tüm emekliler ve üniversite öğrencilerinin otobüs, minibüs ve metrodan ücretsiz yararlanacağını kaydeden Altınok,

“Bizimle beraber esnafımız da yüzü gülecek. Gelirleriniz en az 3 misli artacak. Öğrenci ve emeklilerin ücretlerini belediye olarak biz karşılayacağız. Ödemeleri haftada bir ya da 15 günde bir nasıl isterseniz  o şekilde  hesabınıza geçeceğiz. Ayrıca ayda 30 bin lira destek vereceğiz. Altın çağınızı yaşayacaksınız” diye konuştu.

CHP'den kadının kendi soyadını kullanamaması kararına tepki CHP'den kadının kendi soyadını kullanamaması kararına tepki

"Yavaş da çok yavaş"

Belediyenin her şeyinin halka ait olduğunu ifade eden Altınok,  Vatandaşa belediyenin tüm kapılarının sonuna kadar açık olduğunu söyledi.

Altınok bir Minibüs esnafının “Belediye başkanı dün Çankaya’da heykel açılışı yaptı. Bizim güzergâhımızın üzerine bir buçuk yıldır inşaatı süren bir yaya geçidi yapıyorlar.  onun açılışını yapmıyorlar, hazır üst geçidi açmıyor,  küçücük parkın açılışını yapıyorlar” sözleriyle yakınması üzerine, “Yavaş da çok yavaş. Esnafımız altın çağını yaşayacak. Seçimden sonra yine buraya geleceğim. Beni Londra’da değil sokaklarda bulursunuz. Ankara 24 saat yaşayan bir şehir olacak” dedi.

Altınok daha sonra Cuma Namazı için Hacı Bayram Veli Camii’ne geçti. Cuma namazı sonrası Hacı Bayram esnafı ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Muhabir: Şevval Dalgıç