Halit Çağdaş kimdir? Halit Çağdaş kimdir?

Şule ÜRKER Sivas’ta doğdu. Sivas Prof. Dr. Necati Erşen Anadolu Öğretmen Lisesini bitirdi ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 2001 yılında mezun oldu.

2003 yılında Ankara Barosunda Avukatlık Stajını tamamladıktan sonra memuriyete 2005 yılında Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığında Uzman Yardımcısı olarak başladı, 2009 yılında “Türk Sosyal Güvenlik Hukukunda Özürlülük” konulu uzmanlık tezi ile Özürlüler Uzmanlığına atandı.

2005-2011 yılları arasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünde Aile ve Sosyal Politikalar Uzmanı olarak, 2014-2017 yılları arasında aynı Genel Müdürlükte Daire Başkanı olarak görev yaptı.

2017-2019 yılları arasında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünde Daire Başkanı olarak görev yaptı ve 3 Ocak 2020 tarihli ve 2020/7 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararıyla Genel Müdür Yardımcılığına atandı.

Özürlüler Kanunu ve İlgili Mevzuat adlı kitabın hazırlanmasında görev alarak (mevzuat derlemesi), “Türk Sosyal Güvenlik Hukukunda Özürlülere İlişkin Düzenlemeler” ve “Türk Mevzuatında Özürlülük Terminolojisi” konulu makaleleri yayınlanmıştır.

İngilizce bilen Şule ÜRKER, evli ve iki kız çocuğu annesidir.

Kaynak: Haber Merkezi