Şampiyonlar Ligi'nin finalinde Borussia Dortmund ile Real Madrid karşı karşıya geldi. İngiltere'nin başkenti Londra'daki Wembley Stadyumu'nda oynanan müsabaka, Real Madrid'in 2-0 üstünlüğüyle sonuçlandı. 
Eflatun beyazlılara galibiyeti getiren golleri Dani Carvajal ve Vinicius Junior kaydetti. 

Fullkrug ofsayta takıldı

Karşılaşmanın 87. dakikasında gelişen Borussia Dortmund atağında Fullkrug topu ağlara gönderdi ancak pozisyon ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmadı. 

Kulüp tarihinde 15. kez

Real Madrid, aldığı galibiyetin ardından kulüp tarihinde 15. kez Şampiyonlar Ligi'nde zafere ulaşmış oldu.

İki veda gerçekleşti

Real Madrid'de karşılaşmaya ilk 11'de başlayan Toni Kroos, İspanyol ekibinin forması ile son kez sahaya çıktı ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazanarak eflatun beyazlılara veda etmiş oldu. Kroos, EURO 2024 sonrasında emekli olacak.  Yıldız futbolcu, aynı zamanda Carvajal'in golünde asisti yapan isim de oldu.

Diğer tarafta ise maça yedek kulübesinde başlayan Marco Reus karşılaşmanın 72. dakikasında Adeyemi'nin yerine oyuna dahil oldu ve sarı siyahlı forma ile son maçına çıkmış oldu. Alman yıldız, sezon sonunda Dortmund'dan ayrılma kararı almıştı. 

Okay Yokuşlu: Hollanda'yı saf dışı bırakacağız Okay Yokuşlu: Hollanda'yı saf dışı bırakacağız

Arda Güler yedek kaldı

Mücadeleye yedek kulübesinde başlayan milli futbolcumuz Arda Güler, maçı kulübede tamamladı. Genç yıldız, Devler Ligi'nde şampiyonluk yaşayan ilk Türk futbolcu olarak tarihe geçti.

Kaynak: Haber Merkezi