Serkan Keskin kimdir? Serkan Keskin kimdir?

Parla Şenol kimdir? Parla Şenol nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Parla Şenol'un kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Parla Şenol kimdir? Parla Şenol kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Parla Şenol kimdir?

Parla Şenol kimdir?

Müzisyen ve sanatçı bir aileden gelen Parla Şenol, 7 Mayıs 1956 tarihinde dünyaya geldi. Babası müzisyen Armağan Şenol, babasının dayısı Necdet Mahfi Ayral onun kızı Jeyan Mahfi Ayral Tözüm, erkek kardeşi ise müzisyen Arda Şenol'dur. Namık Kemal İlkokulunda başladığı eğitimini İtalyan Kız Orta Okulu ve Site Kolejinde devam sürdürdü. Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji bölümünü bitirdi.

Henüz 5 yaşında sinema dünyasına adım atan Parla Şenol , 12 yaşına kadar 38 film çevirdi. 9 yıl bale yaptı. 5 yıl solfej, bir yıl piyano dersi aldı.17 yıl şarkıcılık yaptı. 7 tane 45'lik plağı var. 4 tiyatro oyununda oynadı.

İtalyanca, İngilizce ve Fransızca bilen Parla Şenol, , 8 yıl aralıksız turist rehberliği yaptı. Daha sonra sanat yaşamına geri dönen sanatçı 2000 yılından itibaren dizilerde oynamaya başladı. 2008 yılı sonunda da Yalçın Menteş ile birlikte oynadığı Eros Pansiyon adlı komedi ile tiyatroya da dönüş yaptı. 2000 yılında 37. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, "çocuk yıldızlar" kategorisinde , "onur ödülü" aldı. 1984 yılında nikah masasına oturan Parla Şenol, Aras isimli bir erkek çocuğu annesidir

Kaynak: Haber Merkezi