Sakarya Taraklı'da tarla mahkemeden satılıktır Sakarya Taraklı'da tarla mahkemeden satılıktır

Nesimi Kalkan kimdir? Nesimi Kalkan nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Nesimi Kalkan’ın kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Nesimi Kalkan kimdir? Nesimi Kalkan kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Nesimi Kalkan’ın biyografisini haberimizde derledik…

Nesimi Kalkan kimdir?

Tarsus T Tipi Kapalı Cezaevi'nde 30 yıl boyunca hasta tutuklu olarak bulunan Nesimi Kalkan, tahliye edildi. Ancak, Kalkan'ın, çölyak hastalığı ve bir dizi sağlık sorunu vardı. Ailesi, çocuklarının çölyak hastalığına yakalandığını ve cezaevinde yeterli tedavi alamadığını belirterek, Kalkan'ın tahliyesini talep etmişti. Ancak talep reddedilmiş ve Kalkan, Mardin'den Diyarbakır'a nakledilmişti.

1992 yılında Şırnak'ın Cizre ilçesinde gözaltına alınan Nesimi Kalkan, Devlet Güvenlik Mahkemesi tarafından ülkenin birliğini ve bütünlüğünü bozma iddiasıyla müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ancak Kalkan, suçlamaları reddediyor ve bu durumu siyasi bir komplo olarak nitelendiriyor.

30 yıl boyunca Bursa, Edirne, Tarsus, Silifke, Tekirdağ, Antep, Diyarbakır, Mardin, Erzurum gibi farklı şehirlerde bulunan cezaevlerinde kalan Kalkan, İnsan Hakları Derneği'nin hasta tutuklu listesinde yer alıyordu. Tutuklu olduğu süre zarfında çölyak hastalığı başta olmak üzere reflü, faranjit, nörolojik denge bozukluğu ve Hepatit-B gibi sağlık sorunlarıyla mücadele etti.

Editör: Ateş Çatıkkaş