Cezaevinde hayatını kaybeden Rus muhalif lider Aleksei Navalni'ye yakınlığıyla bilinen Leonid Volkov, Litvanya'nın başkenti Vilnius'taki evinin yakınlarında çekiçli saldırıya uğradı.

Lübnan’da tüm yolcuların uçakta telsiz ve çağrı cihazı taşıması yasaklandı Lübnan’da tüm yolcuların uçakta telsiz ve çağrı cihazı taşıması yasaklandı

Navalni'nin sözcülüğünü yapan Kira Yarmiş, sosyal meyda hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Volkov biraz önce evinin dışında saldırıya uğradı. Biri araba camı kırıp gözlerine biber gazı sıktı. Daha sonra saldırgan Leonid'e çekiçle vurmaya başladı" ifadelerini kullandı.

Saldırı, Navalni'nin 16 Şubat'ta Rusya'da bir cezaevinde ölmesinden neredeyse bir ay sonra yaşandı. Volkov ve Navalni'nin eşi Yuliya Navalnaya, saldırıdan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i sorumlu tuttuklarını açıkladı.

Litvanya Dışişleri Bakanı Gabrielius Landsbergis, "Leonid'in saldırıya uğraması haberi şoke edici. İlgili yetkililer konuyla ilgili çalışma yapıyor. Saldırganlar yaptıkları için bedel ödeyecek" dedi.

Volkov, geçtiğimiz günlerde muhalif seçmenlere 15 Mart'ta başlayacak Rusya seçimleri için sandığa gitme çağrısı yapmıştı.

Kaynak: Haber merkezi