Netanyahu: Hedeflerimiz açık, eylemlerimiz ortada Netanyahu: Hedeflerimiz açık, eylemlerimiz ortada

Ateşkes için uluslararası baskı arttıkça İsrailli yetkililerin ateşkes süresini uzattığı görülüyor. BBC'de yer alan habere göre, Kanal 12 TV'ye konuşan ulusal güvenlik danışmanı Tzachi Hanegbi, İsrail'in en yakın müttefiki olan ABD'nin, İsrail'in hedeflerine ulaşması için herhangi bir son tarih belirlemediğini söyledi. Hanegbi, "Bunun haftalarla ölçülemeyeceği yönündeki değerlendirme yönü doğru, aylarla ölçülebileceğinden de emin değilim."

Savaşın ikinci aşaması

Bu arada İsrailli medya analistleri, Gazze'nin derinliklerinde konuşlanmış çok sayıda ordu tümeninin dahil olduğu mevcut çatışmayı savaşın ikinci aşaması olarak nitelendiriyor. Askeri yetkililerin bunu tamamlamak için Ocak ayı sonuna kadar süre istediklerini öne sürüyorlar.

Ancak ABD'nin sessizce bu aşamanın yeni yıla kadar bitmesi için baskı yaptığı düşünülüyor. İsrail kamuoyu, Gazze'de tutulan rehinelerin ailelerinin yeni bir serbest bırakılma anlaşması yönündeki duygusal çağrılarına da son derece duyarlı.

Uzmanlar, savaşın üçüncü aşamasında askerlerin Gazze'deki tampon bölgede geçici bir süre konuşlandırılmasının beklendiğini söylüyor.

Dördüncü ve son aşamada Hamas'ın yerini alacak yeni bir rejimin iktidara gelmesi bekleniyor.

Editör: Halide Tonga