Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal, Haber Global'de gündeme dair açıklamalar yaptı. Süper Kupa'nın ertelenmemesiyle ilgili konuşan İsmail Kartal, TFF ve Galatasaray'ın tutumunu anlamadığını belirtti.

Üç günde bir maç oynayacaklarını ifade eden başarılı teknik adam sözlerine şöyle devam etti:

"Süper Kupa'yla ilgili bugüne kadar birçok sefer maçın ileri bir tarihe kaydırılması için müracaatlarımız olmuştu. Şu anda Türkiye'yi tek temsil eden Fenerbahçe olarak bu maçın neden Avrupa maçı öncesinde oynatılması ısrar ediliyor anlamış değilim. Bu karşılaşmanın milli maçtan farkı yok. 4 günde bize iki tane şiddeti yüksek maç oyna diyorlar. Ülke puanı önemsiz mi? Hem TFF hem de rakibimizin ülke puanı için bize destek olmalarını beklerdik ama maalesef olmadılar."

Avrupa kupasını kazanarak kulübümüzün başarılarını taçlandırmak istiyorum" diyen İsmail Kartal, "Çeyrek finale kaldık. İki takımı da elediğimiz zaman finaldeyiz. Fenerbahçe camiasının bir evladı olarak bunu çok istiyorum. Gidebildiğimiz yere kadar gidip günün sonunda da kupayı ülkemize getirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Adanasporlu futbolcular, Sol Bamba’yı unutmadı Adanasporlu futbolcular, Sol Bamba’yı unutmadı

Kendi hakkında yapılan eleştirilere cevap veren İsmail Kartal şu ifadeleri kullandı: "Yok A planımız, B planımız, C planımız yok diyorlar. Beni parlatın demiyorum, ihtiyacım yok. Ne yapacağımı biliyorum. Her geldiğimde ben puan rekorları kırmışım, istatistikleri paramparça etmişiz. Haksızlıklara uğruyoruz. Bunlar olmasaydı 8-10 puan önde olurduk. Hiç kimsenin puan kaybetmesine de ihtiyacımız yok, 8 maçın 8'ini de kazanarak şampiyon olacağız."

Trabzon'da yaşananlar hakkında da konuşan İsmail Kartal sözlerine şöyle devam etti: Sahanın içine atılan meşaleler, paralar var. Hakemlere maçı durdurmalarını söyledim. Dördüncü hakem Volkan Bayarslan bana ‘maçı tehir edecek bir durum yok’ dedi.

Maç bitti Eren Elmalı'yla güzel sohbet ettik. Sahanın ortasına doğru gelirken, Trabzonspor'un menajeri 'hocam maçı kazandınız, tebrik ederim, takımı içeri alır mısınız?' dedi. ben de tamam dedim. Arkamı döndüm bizimkiler sahanın ortasında sevinmeye başladı. O sırada maskeli biri atladı sahaya. Arbede yaşanırken takıma içeri girin dedim. O yaşanan arbede de bir tanesi bizim futbolcuya saldırıyor, elinde de büyük bir şiş çıkıyor. Oyuncum şişlense, futbol hayatı bitse kim hesap verecek. Bir tanesinde korner direğinin sivri tarafıyla futbolcumu kovalıyor. Vursa, sakat kalsa kim hesabını verecek? Statta çok büyük bir güvenlik zafiyeti vardı. Taraftarlar bu kadar kolay nasıl girdiler.

Oğlum Emre'yi 5-6 kişi araya aldı. 6 sayfalık darp raporu var oğlumun. Kaburgalarında ezilme var. Bir gün hastanede kaldı benim oğlum. Bir baba olarak düştüğümüz durumu düşünebiliyor musunuz? Yıllar önce şampiyonluğa gidiyorum, kurşunlanıyorum ve şampiyonluğumuz gidiyor. Bu sene aynı şekilde Trabzon'da yaşananlara hayret ediyorum.

Asıl işin koridor kısmı var, o da konuşulmalı. Koridorun köşesinde oyuncuları bekliyordum. En son, Osayi geldi ve birisi ona vurdu. Kafasını duvara vurarak baygınlık geçirdi. Osayi'yi almaya gidiyorum. Onların antrenörü var Mustafa Sarp. beni tuttu, çocuk kötü niyetli değil. Bir şeyler diyor ama duyamıyorum. Elim şişmiş neden oldu bilmiyorum. 3 metre önümde yatan Osayi'nin yanına gidemedim. Abdullah hoca geldi beni almaya. Bir anlık oldu her şey. Orada büyük saldırıya maruz kaldık.

Kariyeri boyuncu hakemlere destek olduğunu belirten İsmail Kartal, son olayların ardından kalan maçları yabancı hakemlerin yönetmesini istediğini belirterek sözlerini tamamladı.

Kaynak: BeinSports