İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSKİ Avrupa 2. Bölge Dere Islahı ve Bakım Onarımı Tanıtım Töreni'nde yaptığı konuşmada, “Hedefimiz İstanbulluların sorunlarını çözmek. Milletine hizmet etmek. Bir kişinin değil, milletinin sözünü dinlemek, milletini mutlu etmek. Bizim partizanlıkla işimiz yok. Bizim insanlarımıza hizmet ederek mutlu etmekle işimiz var. Milletimiz bir avuç insanı mutlu eden insanlardan bıktı. Onları evine yolladı, yollamaya devam edeceğiz” dedi. 

İstanbul Büyükşehir kuruluşu İSKİ, kentin altyapısını modernize etmek amacıyla projelerini teker teker uygulamaya koyuyor. İSKİ son olarak İstanbul’un Avrupa 2. Bölge (Avcılar, Bakırköy, Başakşehir, Büyükçekmece, Beylikdüzü, Çatalca, Esenyurt, Küçükçekmece ve Silivri ilçeleri) olarak adlandırılan alanda, eksik ve yetersiz kesitli derelerdeki ıslahını tamamladı. Mevcut ıslahlı ve ıslahsız derelerin bakım, onarım ve temizliği yapılarak, halk sağlığını ve çevreyi korumaya yönelik çalışmalar gerçekleştirdi. Tamamlanan hizmetler için Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda  düzenlenen  “Avrupa 2. Bölge Dere Islahı ve Bakım Onarımı Tanıtım Töreni” İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün katılımlarıyla gerçekleşti. Törende İmamoğlu, Özer ve İSKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa birer konuşma yaptı.

İstanbul'un altyapısına yapılan her yatırımın şehre daha nitelikli, daha kaliteli bir yaşamın sunulması hedefinin bir parçası olduğunu belirten İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, çok geniş kapsamlı bir yatırım projesini tamamlamaktan duyduğu mutluluğu paylaştı. 3 milyarlık liralık dev yatırımı tamamladıklarını söyleyen İmamoğlu, şunları söyledi:

Bakan Uraloğlu: Biz kimsenin tehditlerine boyun eğmeyiz Bakan Uraloğlu: Biz kimsenin tehditlerine boyun eğmeyiz

“İstanbul'u farklı bölgelere bölerek çalışmalar ve planlamalar yapılıyor”

"Öncelikle şunu söyleyeyim İstanbulumuzun altyapısına yapılan her yatırım, bu şehrin daha nitelikli, daha kaliteli bir yaşamın bize sunulması hedefinin bir parçası. Bugün çok geniş kapsamlı bir yatırım projesini tamamlamanın da mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün Esenyurt'tayız, Esenyurtla birlikte yapılan işlerimiz biraz öne çıkıyor ama dokuz ilçesini kaplayan ve tam üç milyar liralık devasa bir yatırımın bitirilişini ve bir nevi onu sizinle paylaşmanın gururunu yaşıyoruz. Bu yatırımımızı kapsamı oldukça yüksek. Az önce İSKİ Genel Müdürümüz sizlere bunları tek tek anlattı, paylaştı ve 44 ayrı derede 555 bin 623 metre dere temizliği 10 bin 600 metre uzunluğunda dere ıslahı, derelerden tam iki milyon 443 bin 830 metreküp malzemenin çıkartılması ve bu derelerin temiz bir hale getirilmesi, tam 487 bin 337 metre kolektör temizliğinin yapılması bütün bunlar büyük hacimli işler. İstanbul'u farklı bölgelere bölerek bu çalışmalar ve planlamalar yapılıyor bu kapsamda bugün bulunduğumuz projenin bitirilişinin tarifi ikinci bölge diye yapılıyor.

“Bizden önce bu konuya yaklaşım farklıydı”

Maalesef tabii özellikle derelerimiz, vadilerimiz geçmişten bugüne çok ciddi can kayıplarına mâl olduğunu biliyorsunuz. Bu noktada en fazla da Haramidere bunun cezasını çeken, sıkıntısını yaşayan bölgelerimizin başında. Bu yönüyle su baskını sorununun en önemli kaynaklarından birisi olan derelerin ıslah sorununu bizim dönemimizde güçlü yatırımlarla sona erdirdik diyebilirim. Bizden önce bu konuya yaklaşım farklıydı. Vadilerin imara açılması, vadilerin kıyılarında boşlukların rant alanı olarak görülmesi, biz ise buraları yaşam vadilerine dönüştürdük. Bunun ilki komşu ilçeniz, Beylikdüzü'nde ve artık D100 karayolundan sahile kadar uzanan muazzam bir yaşam vadisiyle başlatmıştık. Şimdi bütün İstanbul'a yayıldı. Burada da özellikle Haramidere bu çalışmamızın çok özel noktalarından birisi haline geldi. İçinde sizlerin hizmetine sunduğumuz Yaşar Kemal Meydanı bu çalışmanın bir ürünü, bir vitrini gibi Esenyurtlu hemşehrilerimizin hizmetine sunuldu.

“Bizim için hedef seçim kazanmak değil hedefimiz İstanbulluların sorununu çözmek”

Yalnız Avrupa yakasında değil, Asya yakasında da çok kapsamlı altyapı çalışmaları gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Atık suların olması gerektiği gibi atık su arıtma tesislerine yine yağmur sularının da denize akmasını sağlayarak doğanın sürdürülebilirliğini ve yaşamın sürdürülebilirliğini insanlarımızın hayatında var ediyoruz. Bu yönüyle hem halk sağlığını koruyoruz, hem de çevre kirliliğinin önüne geçiyoruz.

Bugün itibarıyla tamamladığımız projeler sayesinde Avrupa ikinci bölge diye tariflediğimiz bu çalışmada Avcılar, Bakırköy, Başakşehir, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Çatalca, Esenyurt, Küçükçekmece ve Silivri'de yaklaşık dört milyon insanımızın hayatını kolaylaştıran, rahat bir nefes almasını sağlayan yağmurlu havalarda kaygı duymayacakları bir altyapının varlığını insanlarımıza sunmuş olduk.  Bizim için çözüm demek durum idare etmek değil kalıcı çözüm bulmak demektir gerçek çözüm demektir. Günü kurtarmak durumu idare etmek, göz boyamak ya da seçimi kazanmak için çözüm üretme pozisyonu bizim pozisyonumuz değil. Her zaman söyledim bizim için hedef seçim kazanmak değil. Bizim hedefimiz İstanbulluların sorununu çözmek İstanbulluların, Esenyurtluların gönüllerini kazanmaktır. Baktığımız pencere odur. Çocukların geleceğini kurtarmaktır.

“Milletimiz bir avuç insanı mutlu eden insanlardan bıktı. Onları evine yolladı, yollamaya devam edecek ”

İnsanlarımızın hayatına kattığımız her kaliteli çalışma bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Bizim hedeflediğimiz ve kitlendiğimiz yolculuk budur. Onun için her zaman söyledik, söylemeye devam edeceğiz. Bu çalışmamıza ve bu gayretimize de oldukça yakışıyor. ‘Tam yol ileri’ dedik demeye devam edeceğiz. Hemşehrilerimizden aldığımız güçle milletin parasını millet için harcamaya devam edeceğiz. Yılların tecrübesiyle bu işe yani bugün başlamış gibi heyecanımızın yüksek olduğunu her yerde dile getireceğiz. Kamu yatırımları,  bu şehrin doğasına bu şehrin çocuklarına, bu şehrin gençlerine, başta hanımefendilerine, beyefendilerine herkesi mutlu kılma mücadelesidir.  Hemşehrilerimiz bizi çok iyi anlıyor biz de onları çok iyi anlıyoruz. Onun için 16  milyon insanımız için çalışmaya devam edeceğiz. Ahmet Özer başkanımız burada diğer belediye başkanlarımız burada her belediye başkanımızın tek yolculuğu vardır milletine hizmet etmek. Bir kişinin değil milletinin sözünü dinlemek, milletini mutlu etmek, bizim partizanlıkla işimiz yok. Bizim insanlarımıza hizmet ederek mutlu etmekle işimiz var. Milletimiz bir avuç insanı mutlu eden insanlardan bıktı. Onları evine yolladı, yollamaya devam edecek.

“Yoksulluğu üzerinden oy devşiren değil yoksulluğu bitiren milletini zenginleştiren bir anlayışa ihtiyacımız var”

Burada az önce Ardahan Göle Belediye Başkanımızla selamlaştık. O da orada, Ardahan Göleliler için mücadele ediyor. Burada da Göleli hemşerilerim çok. Biz de İstanbul'un deneyimini, tecrübesini Edirne'den Kars'a Göle’den Marmaris'e diyelim, öbür tarafını, her yerine Karadeniz'in Sinop'undan Hatay'ına herkesle paylaştık, paylaşmaya devam edeceğiz. Milletimizin kalkınmacı bir yolculuğa, icraatçı bir yolculuğa, halkçı bir yolculuğa, Halkçı bir yolculuğa yani insanlarını düşünen, insanlarını ayırt etmeyen, yoksulun yanında ama yoksulluğu üzerinden oy devşiren değil yoksulluğu bitiren milletini zenginleştiren bir anlayışa ihtiyacımız var. Biz o yolculuğun içerisindeyiz. Başka hiçbir tarif bizi anlatamaz. Bu bağlamda az önce de başkanımızın ifade ettiği gibi ilçelerimizin, şehirlerimizin kardeşliği, birlik, beraberliği ve insanlarımızın birbirine olan hoş görüsü, içtenliği, saygısı, sevgisi, komşuluk bilinci, bütün bunlar bir arada mutlu olmamızın temelini oluşturacak. Göreceksiniz bu kardeşiniz sizlerin o içi sevgi dolu, hoşgörü dolu, merhamet dolu, içinizdeki o bütün güzel duyguları paylaşan ve temsil eden bir anlayışla yoluna devam edecek.”

Kaynak: ANKA