Hollanda’nın EURO 2024 serüveni

D Grubu maçlarında ilk olarak Polonya ile kaşılaşan Hollanda, maçtan 2-1 galip çıktı. İkinci grup karşılaşmasında Fransa ile maça çıkan Hollanda 0-0 beraberlik ile maçtan ayrıldı. Üçüncü ve son grup maçında Avusturya ile karşılaşan Hollanda, 3-2 mağlup olarak adını 16'ya yazdırdı. Hollanda, 1 mağlubiyet, 1 beraberlik ve 1 galibiyet ile 4 puan elde ederek gruptan üçüncü olarak olarak çıktı.

Son 16 karşılaşmalarında E Grubu birincisi Romanya ile eşleşen Hollanda, Romanya’yı 3-0 yenerek çeyrek final biletini kaptı. Çeyrek finalist olarak Türkiye ile eşleşen Hollanda, maçı 2-1 kazanarak yarı final biletinin sahibi oldu.

İngiltere’nin EURO 2024 serüveni

C Grubu’nda bulunan İngiltere, ilk grup maçında Sırbistan’ı 1-0 mağlup etti. İkinci maçta Danimarka ile karşılaşan İngiltere, bu maçtan 1-1 beraberlik elde etti. Üçüncü ve son grup maçında Slovenya ile oynayan İngiltere, bu maçtan da 0-0 beraberlik ile ayrıldı. Toplamda 1 galibiyet, 2  beraberlik ile 5 puan elde eden İngiltere, grup birincisi olarak adını son 16 turuna yazdırdı.

Son 16’da E Grubu üçüncüsü Slovakya ile eşleşen İngiltere, Slovakya’yı 2-1 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı. Çeyrek finalde İsviçre ile karşılaşan İngiltere, penaltılarda kurduğu 5-3 üstünlük elde ederek yarı finalist oldu.

Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü attı Benfica kazandı Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü attı Benfica kazandı

Maçın galibi, İspanya ile final karşılaşmasına çıkacak.

İlk 11’ler

Hollanda: Verbruggen, Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake, Schouten, Simons, Reijnders, Malen, Depay, Gakpo.

İngiltere: Pickford, Walker, Stones, Guehi, Saka, Mainoo, Rice, Trippier, Bellingham, Foden, Kane.

Kaynak: Haber Merkezi