Orta Doğu'da gerilim tırmandı. İsrail'in Lübnan'a yönelik yoğun saldırılarının ardından, Hizbullah bugün misilleme olarak İsrail'e 7 ayrı noktadan Katyuşa füzeleriyle saldırdı. İsrail Savunma Kuvvetleri’nden (IDF) yapılan açıklamada, Lübnan’dan İsrail’in kuzeyine 60 roket atıldığı belirtildi. Ülkenin kuzeyindeki Safed şehri ve Celile bölgesi ile çok sayıda yerleşim yerinden siren sesleri yükselirken, roketlerden bazılarının imha edildiği aktarıldı. Daha sonra 70 roket daha ateşlendiği, bazılarının düşürüldüğü ifade edildi. Son olarak İsrail’in kuzeyindeki Meron Dağı bölgesine 20 roket daha fırlatıldığı kaydedildi. Hizbullah’ın şu ana kadar 150 roket ateşlediği vurgulandı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zakharova: Lübnan’daki benzeri görülmemiş saldırıları kınıyoruz Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zakharova: Lübnan’daki benzeri görülmemiş saldırıları kınıyoruz

Beklenen saldırı öncesi İsrail’deki sivillerden sığınaklara yakın noktalarda bulunmaları istenmişti. Safed kenti, Celile’deki birçok kasaba ve Golan Tepeleri’nin kuzeyindeki Ortal’da Lübnan’dan roket ateşleneceği yönünde uyarı sirenleri çalmaya başlamıştı.

Kaynak: İHA