Hanım Halilova kimdir? Hanım Halilova nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Hanım Halilova’ın kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Hanım Halilova kimdir? Hanım Halilova kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Hanım Halilova’ın biyografisini haberimizde derledik…

Hanım Halilova kimdir?

Azerbaycan'ın Gence şehrinde doğdu. Babası Aziz Haliloğlu Sovyet sistemine karşı çıktığı için sürgüne gönderildi. Hanım Halilova’nın ailesi sürgündeyken doğdu, annesi Merife hanımın babası Mustafa beyi ve annesi Ayşe hanımı Ermeniler öldürdü. Hanım Halilova orta öğrenimi bitirdiği yıl Azerbaycan Devlet Üniversitesi Kimya Fakültesini kazandı. Üniversiteyi bitirdiği yıl doktora sınavına girdi ve kazandı.

Hanım Halilova’ya 1992’de Devlet Bakanı ve 1993’de bakanlık teklifi geldi. Hanım Halilova bu makamların hiçbirini kabul etmedi. Azerbaycan topraklarını işgal eden Ermenilere karşı Vatanı savunmak için Askeri Kadın Taburunu kurdu. Azerbaycan topraklarını savunmak için Ermenilerle savaştı ve bir çok Azerbaycan'lı Türk kadını şehit oldu.

"Türkeş'e Bozkurt işaretini ben öğrettim"

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın Avusturya'yı yendiği maçta, Merih Demiral'ın gol sevincinde bozkurt işareti yapmasının ardından başlayan tartışmalar sürüyor.

TRT 1 - Canlı Yayın TRT 1 - Canlı Yayın

Prof. Dr. Hanım Haliova'nın, 2013 yılında Türkiye'de katıldığı bir konferanstaki konuşması da yeniden gündem oldu.

Haliova, "Bozkurt işareti, MHP'nin işareti değil. Bu Türklük işaretidir. Rusların simgesi ayıdır, Fransızların horozdur, İngilizlerin aslandır, Türklerin simgesi bozkurttur. Başbuğ'a (Alparslan Türkeş) bunu ben öğrettim. 1992'de Azerbaycan'a geldiğinde Azadlıq Meydanı'nda 1 milyon insan onu karşılamaya çıktı. Hepsi de bozkurt işareti yapıyordu. Türkeş Bey sordu 'Bu ne işaretidir', ben dedim 'Bu Göktürkler'den gelen işarettir. Başbuğ böyle yaptı dedim 'Bunu metalciler yapar, böyle yapacaksınız'. O da beni kucakladı, güldü" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi