Taraftarium24 | Real Madrid – Villareal maçı canlı izle Taraftarium24 | Real Madrid – Villareal maçı canlı izle

Hamit Yiğit kimdir? Hamit Yiğit nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Hamit Yiğit’nun kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Hamit Yiğit kimdir? Hamit Yiğit kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Hamit Yiğit’nun biyografisini haberimizde derledik…

Hamit Yiğit kimdir?

Türkiye’nin en büyük akü üreticilerinden Ankara merkezli Yiğit Akü’nün kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Hamit Yiğit, 1951 yılında Kırşehirli fakir bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi.

Kırşehir doğumlu olan Hamit Yiğit 12 yaşına geldiği zaman ailesi ile birlikte Ankara’ya yerleşerek oto elektrik ve bobinaj, kardeşi Mahmut ise tornacı atölyesinde iş hayatına başladı. Yaşıtları parklarda oyunlar oynayıp, sokak aralarında top koştururken Hamit Yiğit, gündüz oto elektrik, gece ise bobinaj atölyesinde çıraklık yaptı. Askerlik yaşına kadar mesleğinin ustası oldu. Hamit Yiğit, Askerden geldikten sonra kardeşi tornacı Mahmut ve yanlarında yetiştirdikleri Eyüp ile birlikte 1976 yılında 12 TL sermaye ile 80 metrekarelik bir atölye’de yılda 100 akü üreten ilk imalathanelerini kurdu.

Hamit Yiğit, öğrendikleriyle yetinmedi, atölyesinin yanındaki diğer akücüleri sık sık ziyaret ederek, akünün nasıl yapıldığını gördü. İşte bu öğrenme merakı Hamit Yiğit’i akü sektöründe zirveye taşıyacak yatırımlara yöneltti.

Kaynak: Haber Merkezi