Düğün sezonunun başlamasıyla birlikte gelinlik fiyatlarında ciddi artışlar meydana geldi. Gelinlik fiyatlarındaki artışın sebebi ise giderek yükselen maliyetler olarak gösteriliyor. Geçen sene en uygun kiralık düğün kampanya paketi 13 bin 500 lira iken, bu sene aynı paket 25 bin 500 lira oldu.

Gelinlik sektöründe faaliyet gösteren firmalardan birinde çalışan Dilek Berber, "Geçen sene ile bu sene arasındaki fiyat farkı gerçekten şaşırtıcı derecede yüksek. Bu artışın temel nedeni, malzeme maliyetlerindeki artış ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar " şeklinde konuştu. Berber, özellikle pandemi sürecinde yaşanan tedarik sorunları ve üretim maliyetlerindeki artışın da fiyatlara direkt etki ettiğini vurguladı.

‘’Gelinlik kiralama fiyatları 19 bin 500 liradan başlıyor’’

Gelinliğin genç kızların vazgeçilmez hayallerinden olduğunu söyleyen Berber, ‘’Firmamızın gelinlere sunduğu bir avantaj da özel dikim kiralama hizmetidir. Bu hizmetle, hayalindeki gelinliği diktirmek isteyen gelinlerin maliyet konusunda endişelenmemesini sağlıyoruz. Eskiden beri varolan ‘Özel dikim olursa satın almak zorundayım’ algısını yıkıyoruz. Özel dikim fiyatları, istenen detaylara, güpürüne ve bedene göre değişiklik göstermekle birlikte, kiralama fiyatı 19 bin 500 liradan başlıyor. Satışlar ise 35 bin 500 den başlıyor’’ ifadelerini kaydetti.

Gelinlerin istediği modeli giymediklerinde ömür boyu mutsuz olduklarını düşündüğünü belirten Berber, ‘’Bu yüzden gelinlik seçimi bizim için çok önemli ve kıymetli bir iş. Birçok insanın, birçok genç kızın hayallerini gerçekleştiriyor, düşlerinin gerçekleşmesine sebep oluyoruz. Mutluluklarına şahit oluyoruz’’ şeklinde konuştu.

Whatsapp Image 2024 04 20 At 07.59.19

Gözaltına alınan Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı yerine atama yapıldı Gözaltına alınan Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı yerine atama yapıldı

‘’Artık gelin adayları kiralama yoluna gidiyor’’

Gelinlik firmasında makyajdan sorumlu olan Selda Aydoğan ise, "Artık gelin adayları daha çok kiralama yoluna gidiyor. Eskiden insanlar gelinlikleri satın almayı tercih ederdi, ama şu an aradaki fiyat farkı o kadar açıldı ki kiralamalar daha cazip hale geldi. Özellikle kiralamada tercih edilen modellerde sade ve uçuş uçuş modeller revaçta. Prenses modeller artık çok ilgi görmüyor. Sade gelinlik modellerinin ucuz olduğu yönünde bir algı var ancak sade modeller daha maliyetli olabiliyor. Bu konuda müşterilerimizi bilgilendiriyoruz" dedi.

Gelin adaylarına önerilerde bulunan Berber ve Aydoğan, gelinlik alırken çiftlerin bütçe belirlemelerini ve fiyat araştırması yapmalarını tavsiye etti.

Muhabir: Ateş Çatıkkaş