Disney CEO’su Bob Iger, geçen mayıs ayında Disney Plus'ın kâra geçtiğini açıkladı. Bu açıklamanın ardından Türkiye ve diğer ülkelerde yeniden yerli içeriklerin alınacağı iddia edildi.

Gazeteci Birsen Altuntaş'ın haberine göre, Disney Türkiye yöneticileri Cenk Soner, Mehmet İçağasıoğlu, Türkan Yurdam, Gülçin Çelik ve Naz Yiğit yeniden Türkiye'nin önde gelen dizi ve film yapımcılarıyla bir araya gelmeye başladı.

Henüz net bir tarih gündeme gelmese de 2025 itibariyle Disney Plus Türkiye yeniden yatırımlara başlayacak. Kulislerden sızan bilgilere göre, reklamlı model ve reklam işbirlikleri sayesinde finansal getiri sağlanacak ve bu şekilde yerli prodüksiyonların da önü açılmış olacak. İçerik ekibi tarafında Türkan Yurdam, Gülçin Çelik ve Naz Yiğit’in görev alacak.

Türksat 6A’nın yörüngeye fırlatılacağı tarih belli oldu Türksat 6A’nın yörüngeye fırlatılacağı tarih belli oldu

Yönetim, uzun yıllardır beraber çalışan iki yol arkadaşı Disney Genel Müdürü Cenk Soner ve Genel Müdür Yardımcısı Mehmet İçağasıoğlu’nda olacak.

Yürütülecek strateji kapsamında kaliteli içeriğe önem vereceği öğrenilen platform, en iyi performans gösterilen kurgu drama, komedi, romantik komedi gibi reklam modelini destekleyecek, etki yaratacak dizi ve film alımına özen gösterecek.

Editör: Betül Vural