İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, siyasetteki "yumuşama" adımlarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Dervişoğlu, muhalefetin görevinin yumuşama değil, halkın çıkarlarını savunmak olduğunu belirtti. Dervişoğlu "Millet muhalefete avukatlık görevi verir, yumuşama görevi vermez. Bence tüm bunlar CHP’ye fayda sağlamaz. " dedi.

İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik'e konuştu. Siyasetteki normalleşme adımlarını değerlendiren Dervişoğlu, normalleşme adımının iktidar tarafından atılması gerektiğini vurguladı.

Başta CHP olmak üzere muhalefet partilerine altılı masada imzaladıkları 'güçlendirilmiş parlamenter sisteme' dönüş programını hatırlatan Dervişoğlu, "Geçmişte attığımız imzanın arkasında durmak gibi bir sorumluluk hissediyoruz. Mevcut sistemin Erdoğan’a da külfet olduğu kanaatini taşıyorum. Muhalefetin talep ettiği parlamenter sistem var. İktidar bu yolda bir adım atarsa muhalefet buna karşı duramaz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin Devlet Başkanı Şi ile bir araya geldi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin Devlet Başkanı Şi ile bir araya geldi

"MHP, Sinan Ateş’in kaybına tatbikat zayiatı gözüyle bakamaz"

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş cinayeti hakkında da açıklamalarda bulunan Dervişoğlu, "MHP, Sinan Ateş’in kaybına tatbikat zayiatı gözüyle bakamaz. Orta yerde bir Ülkü Ocakları Başkanı’nın cenazesi duruyor. Dolayısıyla bu işin içinde kimin kirli eli ve parmağı varsa onların ifşası ve deşifresi Türk milliyetçilerinin görevidir" dedi.

"Herkes her şeyi biliyor, bu iş gizli kalmaz"

Dervişoğlu, cinayetin hangi gerekçeyle işlendiğine dair iddianamede bir emare olmadığını savunarak, "Herkes her şeyi biliyor, bu iş gizli kalmaz" ifadelerini kullandı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye çağrıda bulunan Müsavat Dervişoğlu, "Sayın Bahçeli’ye akıl verecek pozisyonda değilim ama ben onun bazı konulardaki meşrebini bilirim. Bu işte sorumlu saydığı birileri şayet var ise öyle bir hissiyatı bile var ise mutlak suretle sadece dirilerin değil ebediyete intikal etmişlerin de manevi sorumluluğu onun üzerindedir" şeklinde konuştu.

"Mansur Yavaş'a hak veriyorum"

Dervişoğlu, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde İyi Parti ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş arasında oluşan kırgınlığa da değindi. "O dönemin şartları içinde onun kırgınlığına baktığım pencereden hak veriyorum" dedi. Dervişoğlu, bundan sonrasına ilişkin kırılmaya vesile olabilecek girişimlerden uzak duracaklarını belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi