Ayşegül Komsuoğlu Çıtıpıtıoğlu kimdir? Ayşegül Komsuoğlu Çıtıpıtıoğlu nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Ayşegül Komsuoğlu Çıtıpıtıoğlu’nun kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Ayşegül Komsuoğlu Çıtıpıtıoğlu kimdir? Ayşegül Komsuoğlu Çıtıpıtıoğlu kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Ayşegül Komsuoğlu Çıtıpıtıoğlu’nun biyografisini haberimizde derledik…

Ayşegül Komsuoğlu Çıtıpıtıoğlu kimdir?

Ayşegül Komsuoğlu Çıtıpıtıoğlu, 1997 yılında İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Aynı yıl yüksek lisans öğretimine başladı ve mezun olduğu Uluslararası İlişkiler bölümüne araştırma görevlisi olarak atandı. Ardından araştırma görevlisi olarak Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde çalışmaya devam etti. Doktorasını 2003 yılında “Siyasal Liderlik ve Süleyman Demirel Örneği” başlıklı teziyle İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde tamamladı. Doktora sonrası araştırmacı olarak, ABD’de Emory Üniversitesi Ortadoğu Çalışmaları Bölümü’nde çalıştı. 2009-2010 akademik yılında ise Kaliforniya Üniversitesi sözlü tarih biriminde ve Slav, Doğu Avrupa ve Avrasya Çalışmaları Enstitüsü’nde görev yaptı. 2009 yılında “Siyasal Hayat ve Kurumlar” alanında doçent unvanı aldı. Yurtdışı akademik çalışmaları sonrasında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne geri döndü. 2014 yılında profesörlüğe yükseldi.

Prof. Dr. Ayşegül Komsuoğlu Çıtıpıtıoğlu, siyaset sosyolojisi, Türk siyasal yaşamı, siyaset felsefesi, kamu politikaları ve göç çalışmaları alanlarında çalışmaktadır. Ayrıca sanat ve siyaset ilişkisi üzerine de araştırmaları bulunmaktadır. Önde gelen indekslerde taranan ulusal ve uluslararası akademik dergilerde makaleleri ve kitapları yayımlanmış, alanının uluslararası akademik toplantılarında bildiriler sunmuştur. Özellikle göç çalışmaları alanında TÜBİTAK, AB Çerçeve Programları ve diğer kurum ve kuruluşlarla, kamu politikası inşasına yönelik projeler hazırlamış ve yönetmiştir. Çıtıpıtıoğlu yirminin üzerinde yüksek lisans ve doktora tezine de danışmanlık yapmıştır.

Selçuksports | Hollanda – Bosna Hersek maçı canlı izle Selçuksports | Hollanda – Bosna Hersek maçı canlı izle

Ayşegül Komsuoğlu Çıtıpıtıoğlu, akademik kariyeri süresince birçok idari görev de üstlenmiştir. 2010-2017 yılları arasında İÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde dekan yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra, 2017 yılında İÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı olarak göreve başlamıştır. 2020 yılında bu göreve ikinci defa atanarak dekanlık görevini iki dönem sürdürmüştür. Yükseköğretim sistemi içinde, eğitim ve araştırmanın yapılanmasına yönelik farklı birçok çalışma yürüten Çıtıpıtıoğlu, bu çalışmaların ilgili olduğu pek çok komisyon ve kurulda üye olarak yer almıştır. İstanbul Üniversitesi Eğitim Koordinatörlüğü, Kalite Kurulu Üyeliği ve Akademik Yapılanma Komisyonu üyeliği bunlardan bazılarıdır.

2021-2024 yılları arasında TÜBİTAK SOBAG Danışma Kurulu üyesi olarak da görev yapmıştır.

Ayşegül Komsuoğlu ÇıtıpıtıoğluTürkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) asli üyesidir.

Kaynak: Haber Merkezi