Eskişehir'de kaybolan kişi için arama çalışması başlatıldı Eskişehir'de kaybolan kişi için arama çalışması başlatıldı

Keçiören Belediyesi muhtarlara bilgisayar teslim töreninde konuşan AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“Anketlerde Mansur Yavaş önde” yorumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Hangi verilere göre konuşuldu onu bilmiyorum. Altınok’un önünde olduğu anketler var, onu niye söylemiyorsunuz.  Son yapılan iki anket var. İkisinde de biz öndeyiz. Sokağın nabzında da çok öndeyiz.  Ankara’da Mayıs ayındaki seçim sonuçları var. Yani o zaman da anketlerde MHP barajı aşamıyor, Cumhurbaşkanımız asla seçilemiyordu. Dolayısıyla daha seçim olmadan vatandaş oyunu kullanmadan hiç kimse vatandaşın oyuna ipotek koyamaz. Sokağın nabzı “Ankara’da Altınok” diyor. Buyursun gelsin anketçiler. Ulus, Ankara’nın yüzde 60-70’ini  temsil eder. Kızılay da 70’ini temsil eder. Gerçek anketlerde, sokakta Altınok önde, net bu. Bir de seçimin ve siyasetin matematiği vardır. Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy verip, Altınok’a oy vereceğim diyen bir sürü vatandaşımız var. Yani Cumhuriyet Halk Partisi’nden de oy alıyoruz. Başka partilere oy veren vatandaşlarımız da söylüyor. “Falan partiliyim ama oyum sanadır” diyen vatandaşlarımız da var. Dolayısıyla bir şey kalmadı şurada, 31 Mart akşamı bunu bütün Ankara ve Türkiye görecek. Ankara’nın sağ duyusuna inanıyorum, güveniyorum. Ankara oyunu geleceğinden yana, eserlerden ve hizmetlerden yana kullanacaktır. Çünkü Ankara’nın bir 5 yılı daha böyle gidemez. Trafik problem, ulaşım problem, altyapı problem, her şey problem. 5 yılı boş yılı olmuştur. “Ankara’ya hizmet yapmayacağım” diyen şu anki belediye başkanıdır. “Benim eserlerim yok. Mega eserlerim, projelerim yok, benden hizmet beklemeyin” diyor. “Ben size hizmet etmeyeceğim, trafikte çileniz artacak, ulaşımda çileniz artacak, kentsel dönüşüm yok, Ankara’nın ekonomisini, ticaretini geliştirmek adına yapacağım hiçbir şey yok. Benden bir şey beklemeyin” diyor.

Sincan'da Et ve Süt Kurumu’nu neden ziyaret ettiniz?

Sincan’a gitmişken oradaki Et ve Süt Kurumu’nu ziyaret ettik. Bunu her yerde yapıyoruz. Ankara’da entegre et ve süt fabrikamızı kuracağız. Ankaralı kendi sütünü, kendi etini, kendi yoğurdunu, kendi yağını, kendi ayranını uygun fiyata tüketecek. Büyükşehir Belediyelerinin yetkisi var. Hemen çiftlikleri kuracağız. Türkiye’nin başkenti, tarımın başkenti olacak. Ankaralı üretecek, Ankaralı tüketecek.

ABB başkanı dün TV yayınında  “bize oy verenler kazandı, bize yakın olanlar kazandı, diğerleri kaybetti” gibi bir açıklama yaptı. Bu konudaki düşünceniz görüşünüz nedir?

Herkesin başkanı olamadı. Kendi itiraf etti. Ayrımcılık yaptı. Ankara’nın hakkını Ankaralıya vermedi. Ankara’nın ilçe belediyeleri büyükşehirden daha az bütçeyle büyükşehirden daha çok eser ve hizmetler yaptı. Ankara’nın birçok ilçesine diktiği bir tane ağaç yok. Maalesef bir tane köpek kulübesi ve kedi kulübesi yok. Ama minnacık bütçelerle ilçe belediyelerimiz Büyükşehir Belediyesinden daha çok iş yapmışlardır. Büyükşehir Belediye Başkanı, Ankara’nın Belediye Başkanı olamamıştır. Herkesin belediye başkanı olamamıştır. Kendisi de itiraf etmiştir ayrımcılık yaptığını, partili olmayanları cezalandırdığını, onlara bir hizmet yapmadığını ve yapmayacağını. Allah nasip ederse biz 31 Mart’tan sonra hiçbir ayrım yapmayacağız. Hangi partiye mensup olursa olsun, hangi partiden seçilirse seçilsin belediye başkanlarımıza eşit ve adaletle hizmet yapacağız. Keçiören’de yaptığımız gibi Ankara’da da yapacağız. Lafta herkesin başkanı değil icraatta herkesin başkanı olacağız. Ankara’ya yaptığı bir hizmet yok. Ankara kaybetti aslında. Borcu artan bir Ankara Büyükşehir Belediyesi var. 9 milyarlık gayrimenkul satmış olan Ankara Büyükşehir Belediyesi bütçesinin yüzde 4’ü yardımlara gidiyor. Yüzde 8’den 4’e düşürmüş. Daha çok yardım yapıyormuş gibi vatandaşa reklam yapıyor. Reklama harcadığı paralar var. O harcadığı paralarla Ankara’da fuar alanını bitirebilirdi. Dolayısıyla Ankara’nın beş yılı boş yıl olmuştur. Dün Ankara’ya hiçbir projesi olmadığını anlatmıştır. Ankaralı ya kazanacak ya çileye son diyecek. Ya sanayi, ticaret, tarım, sanat, kültür, spor, yeşil bir başkent diyecek ya da yılları heba ve heder olan bir daha telafisi uzun yıllar sürecek bir başkent olacak. Burası kasaba değil. Burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin başkenti Türkiye’nin aynasıdır. Türkiye’nin vizyonudur Ankara. Ama vizyonu olmayan projesi olmayan maalesef bir Büyükşehir Belediye Başkanı var.  Ankara kendisine hizmet yapacak, kendisini unutmayan Ankara’yı bir dünya başkenti yapacak Altınok’a evet diyecek. Ankara’nın makus talihini hep beraber değiştireceğiz.

ABB borç batağında diyorsunuz her zaman ama dünkü televizyon açıklamalarına göre o zamanki ödemelerle o zamanki dolarla şu ankiler bir değil diyor ABB Başkanı. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Sattığı gayrimenkulü  dövize vursun o zaman. Kaç liraya sattı? Borçları ödüyorum diyordu. Borç 3,5 milyardan 20 milyara çıktı. Bütün şirketler zararda Sayıştay raporuna göre. Özel sektörde olsaydı Büyükşehir Belediye Başkanı, bir  özel şirketin başına veya bir firmanın başına getirseydiniz firmayı iflas ettirmişti. Yani bilanço budur. Yani milletin parasını, belediyeyi batağa sürüklemiştir. Borcu artmış ama Ankara’da hizmet yok. Sattığı gayrimenkul kadar hizmet yok. Ankara Büyükşehir Belediyesini, Büyükşehir Belediye Başkanı batırmıştır, iflas ettirmiştir. Ama biz hem borçları ödeyeceğiz hem bu şirketleri kâra geçireceğiz hem de Ankara’mızı eserlerle, hizmetlerle donatacağız ve bir dünya başkenti yapacağız.

Kaynak: Haber Merkezi