Geçtiğimiz günlerde Osman Kavala’nın yeniden yargılanması Türkiye gündeminde konuşan başlıklardandı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, "15 Temmuz darbe girişimi" ve "Gezi Parkı olayları"na ilişkin davanın hükümlüsü Osman Kavala'nın avukatının yaptığı "yargılanmanın yenilenmesi" talebini oy birliğiyle reddetmişti.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü köşesinde, şu ifadelere yer verdi:

“Osman Kavala’nın yeniden yargılanmasıyla ilgili itirazı inceleyen İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, süpersonik füze hızıyla başvuruyu reddetti. Hem de oybirliğiyle. Bir gün önce oluşturulan heyet itirazı ne zaman inceledi? Bu ne hız böyle.

Bu gelişme de Kavala dosyasında işin kolay olmadığını ortaya koyan yeni bir örnek oldu. Bu iş kolay diyen yanılır. Ama hukuk içinde yollar tükenmez.

Osman Kavala’nın avukatı Hilal Zengin,14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yaptığı başvuru ile karara itiraz etti.

Hilal Zengin’in itirazı iki noktadan oluşuyor.

Denizbank yöneticileri hakkındaki soruşturmada takipsizlik kararı Denizbank yöneticileri hakkındaki soruşturmada takipsizlik kararı

1- Yeni heyet oluşturulurken daha önceki itirazı reddeden heyette yer alan Hâkim Enes Budak’ın yeni heyette de yer aldığı belirtilerek, bunun CMK’nın 23 maddesi ile 318. maddelerine aykırı olduğu ifade ediliyor.

2- Yargılanmanın yenilenmesine ilişkin talebin dayanağını oluşturan, hükümetin yani mağdurun 2017 referandumu ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilerek Anayasa ve kanunlardan çıkarılması hususu.

Bakalım yeni itiraz hakkında karar nasıl çıkacak? Füze hızıyla mı reddedilecek yoksa inceleme ihtiyacı duyulacak mı?”

Kaynak: Haber Merkezi