Brent Perşembe gününü çok az değişiklikle kapattıktan sonra varil başına 84 dolara düşerken, ABD ham petrolü 82 dolara yakın. Çin'deki Üçüncü Plenum'un bu hafta sona ermesi, üst düzey liderliğin talebi artırmak veya ülkenin emlak piyasasındaki çöküşü durdurmak için büyük adımlar atmaya hazırlandığına dair birkaç işaret getirdi.

OPEC+ delegeleri, dördüncü çeyrekten itibaren arz artışı planlarında herhangi bir değişiklik yapılmamasını bekliyor. Suudi Arabistan ve Rusya liderliğindeki grup, geçen ay Ekim ayından itibaren durdurulan üretimin günde yaklaşık 2,2 milyon varilini yeniden canlandırmaya başlama konusunda anlaşmaya vardı.

Ham petrol, OPEC+'nın arz kısıtlaması, ABD stoklarında yakın zamanda yaşanan düşüş ve Fed'in faiz oranlarının düşürüleceği yönündeki beklentilerin desteğiyle bu yıl hala yüksek.

Rosatom, NGS'ye saldırı nedeniyle UAEA'ya çağrı yaptı Rosatom, NGS'ye saldırı nedeniyle UAEA'ya çağrı yaptı

ING Groep NV emtia stratejisi başkanı Warren Patterson, "Bu hafta başında daha yumuşak bir talep tablosuna işaret eden bir dizi verinin ardından, Çin'de artan talep endişeleri piyasayı sınırlıyor", Kanada'daki arz sorunları ve bu çeyrekte daha sıkı denge beklentileri kayıpları sınırlıyor dedi.

Kaynak: Bloomberg