Hande Tibuk kimdir? Hande Tibuk nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Hande Tibuk’ın kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Hande Tibuk kimdir? Hande Tibuk kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Hande Tibuk’ın biyografisini haberimizde derledik…

Hande Tibuk kimdir?

Laz kökenli Besim ve çerkez-tatar melezi Semra’nın kızı olarak Tibukoğlu soyadı ile 9 Eylül 1977’de Kadıköy’de doğdum. Ancak, turizm sektöründe çalışan babam, yabancıların “oğlu” ekini telaffuz etmesi zor oluyor diye mahkeme kararıyla soyadımızı 1985 yılında Tibuk olarak değiştirdi. Kerem’in kardeşi, Yasemin ve Murat Besim’in ablası, Duygu’nun görümcesi, Doruk ve Derin’in halası ve Golden Retriever cinsi Sunny’nin annesiyim.

Zeynep Kızıltan kimdir? Zeynep Kızıltan kimdir?

Nurettin Teksan İlkokulu’nu 1988 yılında bitirdikten sonra orta ve lise eğitimimi FMV Nişantaşı Işık Lisesi’nde 1995 yılında tamamladım. 1999 yılında Koç Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun oldum. Temmuz 2007-Ağustos 2008 arasında Lozan’da yer alan Ecole Hoteliere de Lausanne’da 14 ay süren Master in Hospitality Administration (MHA) yüksek lisans eğitimimi tamamladım.

Üniversite eğitimi gördüğüm yıllarda ilk stajımı 1997 yazında Ram Dış Ticaret A.Ş. Muhasebe bölümünde iki ay çalışarak tamamladım. 1998 yılında da Eczacıbaşı Menkul Değerler A.Ş. Araştırma bölümünde üç ay staj yaptım.

Koç Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Plato Film’de yönetmen Sinan Çetin’in yanında bir sene prodüksiyon ekibinde çalıştım. 1999 ve 2000 yılları arasında iki uzun metraj (Romantik ve Komser Şekspir) ve 10 reklam filmi prodüksiyonlarında görev aldım. Seçmek istediğim kariyer konusunda kararsızlık yaşadığım bu dönemde, turizm sektöründe de tecrübe edinmek adına, Ekim 2000 itibariyle babamın kurduğu ve halen yönetim kurulu başkanlığı’nı yaptığı Net Holding’e ait turistik alışveriş mağazaları zinciri olan Bazaar 54 genel merkezinde pazarlama ekibinde çalışmaya başladım. 2000-2007 yılları arasında, Bazaar 54 mağazalarının acente ve rehber ilişkilerini yönettiğim bu dönemde üstlendiğim bu sorumluluklar; turistik mağazacılık sektörünü ve genel olarak Türk turizminin hızlı gelişimine katkıda bulunan faktörleri anlamamı ve geniş bir turizm ‘network’üne dahil olmamı sağladı.

Son olarak, ortaklarım ile beraber 2006 yılında kurduğum Elifsu Turizm şirketi ile Net Holding’ten kiraladığımız Kapadokya Bazaar 54 mağazasının yeniden yapılandırılması ve karlı bir işletme haline gelmesini sağladıktan sonra, turizm sektöründe yedi yılda edindiğim bilgi birikimi ve tecrübenin üzerine otelcilik alanında master eğitimi alıp otelcilik alanında kendimi geliştirmeye karar verdim ve Lozan’da tamamladığım 14 aylık yüksek lisans eğitimi sayesinde, otelcilik odaklı işletme eğitiminin yanı sıra uluslararası çevre edinme imkânı edindim. Yaklaşık sekiz yıllık iş hayatından sonra tekrar öğrenci olmak ve emin olduğum alanda ileri seviye eğitim almak hayatımda aldığım en doğru kararlardan biri oldu.

Lozan’da edindiğim eğitim sayesinde, Eylül 2008’de Türkiye’ye döndükten sonra otel yatırımı danışmanlığı alanında çalışmaya karar verdim. Uluslararası bir danışmanlık şirketinde çalışma isteği ile yaptığım başvurular sonucu 2010 Ocak ayı itibariyle Viyana merkezli uluslararası PKF hotelexperts danışmanlık şirketinde ‘Research Analyst’ olarak çalışmaya başladım. Bu arada, boş durmak istemediğim için, Eylül 2008-Aralık 2009 döneminde Net Holding iştiraki olan Inter Turizm ve Seyahat (Inter Limousine)’de Satış ve Pazarlama Koordinatörü olarak çalıştım. İlk yılımı Viyana’daki merkez ofiste bir yandan Avrupa ülkelerindeki otel projeleri için fizibilite raporları hazırlayarak bir yandan da firmanın Istanbul irtibat bürosunu kurma hazırlıklarını yaparak geçirdim. 2012 Ocak ayında PKF hotelexperts’in Istanbul irtibat bürosunu resmi olarak kurdum. .

2011 yılında Yönetim Kurulu üyesi olarak tekrar dahil olduğum Net Holding’e, Eylül 2012 itibariyle üst yönetim kadrosunda görev üstlenerek geri döndüm. İlk yıllarda kurumsal iletişim, reklam, halkla ilişkiler ve denetim görevleri icra ettikten sonra, zamanla hukuk, mali işler, finans, yatırımcı ilişkileri ve iş geliştirme bölümlerinin sorumluluklarını da üstlenerek 2015 itibariyle Yönetim Kurulu Murahhas üyesi ve Genel Koordinatör görevlerine getirildim. Aynı zamanda Kapadokya bölgesinde Bazaar 54 mağazası işletmesi dışında yeni yatırımlar da yapmaya başlayan Elifsu Turizm Yönetim Kurulu Başkanlığını sürdürmekteyim.

Kaynak: DHA