Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar’daki Hz. Ali Camii'de cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle; 

Değerli arkadaşlar, her şeyden önce "dünya beşten büyüktür" derken, bizim ısrarla üzerinde durduğumuz konu; beş tane daimi üye ve 15 tane bunun yanında biliyorsunuz geçici üye. Bu daimi üyelerin konumu, iki dudak arasında her kararı rahatlıkla onlar verebiliyor. 15 tane geçici üyenin ise burada herhangi bir tesiri söz konusu değil. Bu beş daimi üye, şu an itibariyle dünyayı adeta yöneten, idare eden ülkeler konumunda. Dolayısıyla burada şu anda Japonya, Çin, bizler, Almanya vesaire gibi üyeler, her ne kadar daimi üye olma teşebbüsü varsa da, şu an itibariyle daimi üye olamadıkları için herhangi bir tesirleri de söz konusu değil. Şu anda Türkiye olarak biz de daimi üye olmanın gayreti içindeyiz ama şu ana kadar aldığımız bir netice yok. Daimi üyelerin de bizleri daimi üye yapma gibi bir hesapları yok. 15 tane geçici üyenin zaten hiçbir, bu noktada, yapacağı bir iş söz konusu değil.

Miçotakis ile görüşme

ABD'DE yürüttüğünüz yoğun diplomasi trafiğinde görüştüğünüz isimlerden biri de Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ti. Görüşmede hangi bayramlar gündeme geldi? Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey toplantısı ne zaman yapılacak?

Bakan Tunç'tan anayasa açıklaması Bakan Tunç'tan anayasa açıklaması

Önümüzeki yılın başında bu Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısını yapacağız ve o biraraya gelişimizde de bu konuyu masaya yatıracağız. 

Ağırlıklı olarak gerek bu Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı, gerekse Ege'de yaşanan bazı sıkıntılar ve bu konuları da sayın başbakan masaya yatıracağını ve bu sorunu da çözeceğini bizlere ifade etti.

Peşinyan ile görüşme

ABD temasları kapsamında Türkevinde önemli temaslarınız oldu. Birisi de Paşinyan ile oldu. Bu görüşmede hangi  başlıklar öne çıktı?

Daha çok Paşinyan ile olan görüşmede öne çıkan Azerbaycan-Ermenistan arasında yaşanan sıkıntılardı. Bu konularda ben Paşinyan'ın olumlu yaklaşım içerisinde olduğunu gördüm. Temennimiz odur ki bu yaklaşımı biraraya gelmek suretiyle çözmektir ve bu konuyla ilgili olarak da Azerbaycan'ın da aynı anlayış içerisinde olduğunu biliyorum ve bu iki ülke bu yaklaşımı ortaya koyarak bu sorunu inşallah çözerler.

Kaynak: Haber Merkezi