Çaykur Didi Stadı'nda oynanan karşılaşmada Beşiktaş sevindi. Siyah-beyazlılar, zorlu Rize deplasmanında 3 puanı 4 golle aldı. Maç öncesi ligde 5 maçta sadece bir galibiyeti bulunan Beşiktaş, Çaykur Rizespor'un 7 maçlık yenilmezlik serisine son verdi.

Bu sonuçla Beşiktaş puanını 32'ye yüksletirken, Çaykur Rizespor 29 puanda kaldı.

Maçtan öne çıkanlar

Beşiktaş, 4. dakikada Milot Rashica'nın golüyle 1-0 öne geçti.

Çaykur Rizespor, 28. dakikada Gaich ile golü buldu. Ancak hakem Abdulkadir Bitigen, tavsiye üzerine VAR monitörüne pozisyonu izlemeye geldi. Bitigen, incelemenin ardından ofsayt kararı verdi ve gol geçersiz sayıldı.

Siyah-beyazlılar, Semih Kılıçsoy'un 45'te kaydettiği golle zorlu Rize deplasmanında farkı ikiye çıkardı.

Karşılaşmanın ilk yarısı Beşiktaş'ın 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Rize temsilcisinde, rahatsızlığı bulunan Gökhan Akkan'ın yerine ikinci yarıda Tarık Çetin oyuna dahil oldu.

İkinci yarıya da hızlı başlayan Beşiktaş, 47'de Semih Kılıçsoy'un golüyle skoru 3-0'a getirdi.

Asist Semih Kılıçsoy, gol Cenk Tosun! Dakika 79, Rize'de tabela Beşiktaş lehine 4-0.

Geride kalan dakikalarda başka gol yok. Beşiktaş, deplasmanda Çaykur Rizespor'u 4-0 ile geçerek İstanbul'a 3 puanla dönüyor.

İlk yarıdan dakikalar

Ligde geride kalan maçlarda 9 galibiyet, 2 beraberlik ve 7 yenilgisi bulunan siyah-beyazlı ekip 29 puanla 6. basamakta bulunuyor. Beşiktaş'la aynı puana sahip Çaykur Rizespor ise averajla 5. sırada yer alıyor.

Son 7 maçında yenilmeyen İlhan Palut yönetimindeki ev sahibi Çaykur Rizespor'un da 29 puanı bulunuyor.

4. dakikada siyah-beyazlı ekip ilk şutunda öne geçmeyi başardı. Sağ taraftan Onur Bulut'un ara pasında hareketlenen Rashica'nın rakibinden sıyrıldıktan sonra, ceza yayı dışından ayak içi plase vuruşunda, top filelere gitti: 0-1.

24. dakikada Gedson Fernandes'in derinlemesine pasında sağ çaprazdan ceza sahası içerisine giren Cenk Tosun'un sert şutunda, top üsten auta çıktı.

25. dakikada sağ taraftan Muhammet Taha Şahin'in ceza sahası içerisine taç atışında, Benhur Keser'in sağ çaprazdan bekletmeden şutunda, kaleci Mert Günok topu kornere çeldi.

29. dakikada sol taraftan ceza sahası içerisine giren Zeqiri'nin savunmadan sıyrıldıktan sonra yerden şutunda, Umut Meraş'in uzaklaştırmak istediği top Gaich'in önünde kaldı. Bu futbolcunun bekletmeden yerden şutunda meşin yuvarlak filelere gitse de Benhur Keser'in aktif alanda olması nedeniyle maçın hakemi Abdulkadir Bitigen'in VAR incelemesinin ardından gol geçerli sayılmadı.

45. dakikada siyah-beyazlılar 2 farklı üstünlüğü yakaladı. Demir Ege Tıknaz’ın ara pasında ceza yayı üzerinde Semih Kılıçsoy’un dönüp vuruşunda, kaleci Gökhan Akkan’ın ellerinden kayan top filelere gitti: 0-2.

Mücadelenin ilk yarısı Beşiktaş'ın 2-0 üstünlüğü ile sonuçlandı.

İlk 11'ler

Çaykur Rizespor: Gökhan, Taha, Anıl, Emirhan, Hojer, Shelvey, Olawoyin, Varesanovic, Benhur, Zeqiri, Gaich

Beşiktaş: Mert, Onur, Zaynutdinov, Tayyip Talha, Umut, Amir, Demir Ege, Gedson, Rashica, Semih, Cenk

Toprak Razgatlıoğlu, Aragon Pisti'nde yarışlara geri dönüyor Toprak Razgatlıoğlu, Aragon Pisti'nde yarışlara geri dönüyor

Ligde oynadığı son 5 karşılaşmada 1 galibiyet alan Beşiktaş, oynadığı son maçta Kasımpaşa'ya 3-1 mağlup oldu.

Ligde geride kalan maçlarda 9 galibiyet, 2 beraberlik ve 7 yenilgisi bulunan siyah-beyazlı ekip 29 puanla 6. basamakta bulunuyor. Beşiktaş'la aynı puana sahip Çaykur Rizespor ise averajla 5. sırada yer alıyor.

Son 7 maçında yenilmeyen İlhan Palut yönetimindeki ev sahibi Çaykur Rizespor'un da 29 puanı bulunuyor.

Beşiktaş'ta eksikler dikkat çekiyor

Siyah-beyazlı ekipte 8

futbolcu, çeşitli gerekçelerle Çaykur Rizespor karşısında forma giymiyor.

Beşiktaş'ta sakatlığı bulunan Alex-Oxlade Chamberlain'in yanı sıra Afrika Uluslar Kupası nedeniyle milli takım kamplarında bulunan Omar Colley ve Daniel Amartey ile kadro dışı bırakılan ve ülkesinin milli takımına çağrılan Vincent Aboubakar kadroda yer alamıyor.

Fransa'nın Marsilya takımına kiralık olarak gönderilen Jean Onana ile kadro dışı bırakılan Valentin Rosier, sarı kart cezalısı olan Salih Uçan da Rize deplasmanında yok....

Öte yandan Kasımpaşa maçında sakatlanan Necip Uysal da Rize kafilesinde yer almıyor.

Deplasmanda son 3 maçını kazandı

İç sahada oynadığı son 3 maçında galibiyet yüzü göremeyen Beşiktaş, deplasmanda oynadığı 3 maçta ise yenilmedi.

3-2'lik Bitexen Antalyaspor yenilgisinin ardından Yılport Samsunspor'u deplasmanda 2-1'le geçen siyah-beyazlılar, MKE Ankaragücü ile 1-1 berabere kalırken, son dış saha müsabakasında Atakaş Hatayspor'u 2-1 yenmeyi başardı.

Kaynak: TRT Spor